avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cumparare imobil in timpul casatorie - regim ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cumparare imobil in timpul casatorie - regim matrimonial comun

Sunt casatorita cu regim comun de bunuri de 4 ani. Daca in momentul de fata as dori sa cumpar un imobil doar pe numele meu (sa ma prezint singura la notar) si peste un timp oarecare (o luna, un an etc...) doresc sa vand acel imobil depind intr-un fel de vointa sotului sau se merge pe principiul singura l-am cumparat, singura il vand B-)B-)B-). Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:25, 13 Iulie 2016
Pt ca sunteti casatorita sub regimul comunitatii legale, bunurile cumparate in timpul casatoriei devin comune de la data cumpararii lor. De cumparat , puteti cumpara singura, dar de vandut, nu pt ca bunul e comun, iar in cazul imobilelor va trebuie acordul sotului.
Va puteti schimba regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri si apoi puteti achizitiona si vinde un imobil fara acordul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui imobil dobandit in timpul casatoriei Radu Aura Radu Aura Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie. Daca in timpul casatoriei se achizitioneaza un imobil, pe actul de vanzare cumparare( pe actul de ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune fara contributie la achizitionare ana500 ana500 Buna ziua. Ma puteti lamuri daca .... in situatia achizitionarii unui bun imobil (costul casei fiind achitat integral de sot) este obligatoriu sa ma ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca jewelled jewelled In urma decesului parintilor in 2011, am mostenit impreuna cu sora mea un apartament. Sora mea fiind persoana cu handicap este in ingrijirea mea. In martie ... (vezi toată discuția)