avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare Auto dupa Cumparare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare Auto dupa Cumparare

Seara buna.

Am cumparat recent o masina. Am incheiat azi actul de vanzare cumparare + radierea masinii de la fiscal de catre propietar + actul de vanzare cumparare cu stampila dela fiscal, practic vanzarea este oficiala. Pana azi, am circulat pe asigurarea omului si pe talonul omului. Stiu ca mai pot face asta inca 30 de zile de acum incolo. Intrebarea este legata de asigurare, este inclusa in alea 30 de zile?
As avea nevoie urgent de masina in urmatoarea saptamana pana ajung sa o inmatriculez. Daca nu imi ramane asigurarea lui in alea 30 de zile, pot cumpara online si care este procedura, avand in vedere ca nu sunt trecut in talon, nu este inmatriculata pe numele meu, sunt doar propietar in baza actului de vanzare cumparare. In afara de asigurare, mai am ceva de facut pana la inmatriculare pentru a putea circula legal? Eu am copie dupa asigurarea lui, dar daca se intampla ceva, oricat de minor, nu vreau sa platesc 3000 pe o oglinda sau un stop de audi/mertz sau alte navete, doar ca n'am asigurare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 08:20, 15 Iulie 2016
Cu documentele pe care le aveti, cu fisa fiscala de la ANAF ca v-au luat in evidenta , mergeti la un broker de asigurari sa va emita o polita rca in vederea inmatricularii
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea mea era legat fix de prezent, de situatia actuala. Drumurile pana la ANAF si procedurile de inmatriculare ale masinii le voi face la cel mult inceputul saptamanii viitoare. intrebarea este: pot circula pe asigurarea fostului propietar cu acordul lui in conditiile date sau nu? in cazul unui incident, care sunt procedurile? Multumesc.
sa inteleg ca mai aveti asigurare valabila pe numele persoanei de la care ati cumparat masina?In conditiile acestea da , puteti circula

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto, noul propietar nu se grabeste sa imi trimita certificatul de radiere Ali_Cipi Ali_Cipi Buna ziua! Pe data de 14 martie am vandut masina unui cetatean, data la care am si completatat in talon faptul ca masina a fost instrainata. Conform ... (vezi toată discuția)