avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare leasing auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare leasing auto

Buna seara,

Va rog frumos sa ma ajutati, daca se poate, in urmatoarea problema: vreau sa preiau un leasing auto. Persoana care doreste sa predea, mi-a cerut o suma de bani pe care trebuie sa i-o dau vineri. Nu pot achizitiona masina pe numele meu iar persoana pe numele careia o pot lua, nu este disponibila cateva zile. Dosarul de preluare, dureaza si el cateva zile iar pe data de 15.07.2016, eu trebuie sa platesc suma respectiva, catre cel care preda leasingul.
Imi dau seama ca orice act as face, leasingul tot pe numele respectivului ramane pana la preluare. Totusi, as putea face un act la notar sau la un cabinet de avocatura, prin care sa se specifice ce suma i-am dat, pentru ce si ca nu mai are nicio pretentie...ceva de genul acesta ? Mai inteleg ca daca, ar avea ganduri rele, singura mea sansa, ar putea fi in instanta dar...ma gandesc ca daca totusi fac un act cu el, poate se mai sperie si nu ma voi trezi fara masina. Eu nu ma gandesc ca ar face asa ceva dar...nu se stie niciodata.
Ce pot face in aceasta situatie, avand in vedere ca trebuie sa dau banii si nu pot face inca preluarea? Mentionez ca masina este la mine de o luna si jumatate iar pe 15 este termenul de plata stabilit intre noi doi.

Multumesc frumos.

Cu respect si consideratie,
Maria

Alte discuții în legătură

Despre leasing cipryovy cipryovy buna ziua in urma unei tentative de predare leasing, am instrainat masina persoanei respective, iar eu am ramas sa primesc facturile in continuare pentru ca ... (vezi toată discuția)
Masina pe firma radiata in leasing elena-10 elena-10 Buna seara As dori cateva pareri in legatura cu urmatoarea problema. Pe scurt, acum 4 ani am preluat un auto aflat in leasing de la o firma. Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Probleme leasing.... ContSters64341 ContSters64341 Cum pot scapa de o masina in leasing,fara sa mai platesc nimic dupa ce o predau? Nu am nicio restanta, si ideea este urmatoarea. Am intrat in incapacitate de ... (vezi toată discuția)