avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invitatie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invitatie la politie

Mama lui V, o tanara doamna divortata de primul sot ( tatal lui V. ), a trait (dupa divort) o perioada, sub acelasi acoperis cu un alt domn X, in vederea casatoriei.
Dar domnul X a plecat intr-o zi.
Au trecut aproximativ 18 luni de atunci.
Dupa acest timp , domnul X in urma unor analize medicale afirma ca i s-a gasit in sange o concentratie de mercur. Reclama acest lucru politiei , sugerand ca mama lui V. este responsabila pentru mercurul din sangele lui, al domnului X.

Un politist vine la mama lui V. la serviciu , o anunta verbal, nu ii arata nici o hartie, dar o invita sa se prezinte la sectia de politie. Mama lui V. se sperie, lesina, se trezeste! Se stie nevinovata!Ce e de facut ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Abri_ , utilizator 17:36, 14 Iulie 2016
Sa se prezinte la politie si sa vada despre ce este vorba,
Daca lesina din orice cine se recomanda sa fie insotita de un avocat, cine stie ce mai declara la indicatiile politistului de caz.
Dl X trebuie sa prezinte probe in sustinerea acuzatiilor.
Pentru clarificari si sustinere punct de vedere se impune ca doamna in cauza sa dea curs citatiei sa se prezinte la politie pentru audieri
Un aspect esential de clarificat -dar greu de demonstrat ,este de cand si de unde domnul X,detine in sange substanta mentionata
Nu este obligatoriu ca vinovata sa fie doamna ,pot fi si alti factori
Sursele de contaminare cu mercur sunt naturale si artificiale.
Patrunderea in organismul uman a mercurului se face sub forma de pulbere fina, solutie, vapori pe mai multe cai =cale digestiva, odata cu consumul de alimente,cale pulmonare -prin inhalarea vaporilor si pulberilor,cale tegumentara .
Sunt multe produse alimentare care contin concentratii de mercur =marmelada, dulceturi, gemuri,produse de caramelaj, dropsuri, bomboane,drajeuri simple, jeleuri, serbeturi,
ciocolata, produse de ciocolaterie,prajituri, produse de patiserie,halva,,zahar,etc
Mercurul ,ca sursa poate proveni ca si compus elementar din aparate,instrumentar medical becuri,termometre,plombe dentare,becuri cu fluorescenta,intrerupatoare de curent,saruri anorganice folosit la producerea acumulatoarelor,bateriilor,medicamente antiseptice=fungicide,antiseptice,produse cosmetice folosite pentru albirea tenului,mercur organic=carnea de peste contaminat
Orice plangere oricat de absurda ar putea sa para tb cercetata,dna respectiva sa lase emotiile deoparte si sa se prezinte la sectia de pol pt a da o declaratie.Succes.
Nu are de ce sa se teama cel putin ptr.moment, a fost chemata ,probabil in calitate de martor, adica sa delcare ce stie cuprivire la acea situatie,daca este atat de emotiva ar fi bine sa fie insotita de un avocat,orice invinuire trebuie sa fie probata,simpla afirmatie neinsotita de probe nu trebuie sa produca efecte juridice.
Depinde de cauza care a produs acest rezultat.

Exista posibilitatea administrării de mercur și fapta poate avea caracter real și penal.

Trebuie stabilita cauza.

Sunt multe aspecte care trebuie elucidate.

Aveți dreptul de a da orice declarație doriți dar e posibil sa va ceara și testul poligraf dacă nu rezulta ca și-a produs acest rezultat fără sa știe.

Deci, cazul poate sa fie destul de complicat și sa se ajungă chiar la o încadrare juridica pentru tentativa de omor dacă exista o persoana vinovata.
Sunt multe aspecte de analizat și fără sprijin calificat nu cred ca va veți putea descurca.

Poate sa fie însă și o alarma falsa dar dacă o persoana este chemata la audiere trebuie mare atenție pentru ca și o persoana nevinovata poate fi condamnata.
Depinde și ce probe exista la dosar.

Alte discuții în legătură

Plângere contravențională ErYou ErYou Bună seara, am fost oprit de polițe unde mi s-au cerut actele mașini, iar test la alcool test, unde am avut 0.06 in aerul expirat.. Eu nu am consumat deloc ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt codruta3 codruta3 Buna ziua, Va rog daca puteti ajutati-ma cu niste informatii. Am primit o citatie de la politie pentru a ma prezenta intr-un dosar penal fiind ... (vezi toată discuția)
Testarea cu aparatul poligraf - cine propune testarea loredana96 loredana96 cine hataraste ca un invinuit poate sa fie testat cu aparatul poligraf?politia sau instanta?si cum de face acest lucru? (vezi toată discuția)