avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine imi suspenda in continuare CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine imi suspenda in continuare CIM?

Sunt in concediu de crestere a copilului pana luna viitoare. Intre timp s-a nascut al doilea copil si trebuie suspendat in continuare CIM. Problema este ca s-a vandut firma unde am lucrat fara sa fiu anuntata iar noul patron nu este de gasit. Fostul meu angajator in afara de un nume altceva nu poate sa-mi spuna. Am fost la ITM de unde m-au trimis la Registrul comertului. Acolo mi-au spus ca firma exista dar nu are ativitate. Mi-au dat o adresa unde nu am gasit pe nimeni. Era un depozit acolo. Ce pot sa fac? O sa raman fara indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: EricaTimea , utilizator 15:42, 14 Iulie 2016
1. Pentru a beneficia de indemnziatie pentru CCC trebuie sa dovediti ca nu aveti venituri din salarii.

2. Pentru aceasta puteti solicita la ANAF o adeverinta de venituri, in care se va preciza ca incepand cu data de... nu aveti astfel de venituri.
Asta inseamna ca nu trebuie suspendat in continuare Contractul de munca? Cer o adeverinta
de la Finante, atasez Decizia ca pana acum am fost in concediu de crestere a copilului si ajunge?
Va trebuie si dovada suspendarii raportului de munca.

Adeverinta de la ANAF nu face dovada suspendarii c.i.m.
Dar noul angajator nu este de gasit. Ce pot sa fac sa aflu cine este contabilul firmei sa-mi dea dovada de suspendare?
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.6

...
(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum şi nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
……….
f) dovada eliberată de autorităţile competente, de angajatori sau, după caz, declaraţia pe propria răspundere, din care să rezulte data de la care solicitantul se află în concediu pentru creşterea copilului;
.........

Din textul de lege rezulta ca se poate da o declaratie pe propria răspundere, din care să rezulte data de la care va aflati în concediu pentru creşterea copilului.

Intrebati si la ANPIS, email: secretariat@mmanpis.ro sau
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Ccc alexynoa alexynoa bua ziua,am si eu cateva nelamuriri in Privita acordarii ccc.eu lucrez in maPn,iar sotia este cetatean bulgar si nu lucreaza.in conditiile in care a nascut un ... (vezi toată discuția)
Ccc 2016 va rog ajutati-ma andreeadavid1 andreeadavid1 as dori sa ma lumineze cineva daca ma incadrez sau nu pt ccc deoarece am fost si am intrebat iar una imi spune ca da alta ca nu eu nu stiu ce sa mai inteleg ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta cic gina2010 gina2010 Buna ziua cum se va completa adeverinta ref. la veniturile realizate pe ultimele 12 luni, tinand cont ca salariata, care se afla in primul concediu pentru ... (vezi toată discuția)