avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa maxima tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa maxima tentativa de omor

Care este pedeapsa maxima ce se poate acorda unui minor de 16 ani care a savarsit fapta de tentativa de omor? Pe langa *școala de corecție* se poate acorda si puscarie dupa implinirea varstei de 18 ani? Precizez ca nu are alte antecedente.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:34, 14 Iulie 2016
Buna ziua,
Tentativa la omor se pedepseste intre 5 si 10 ani.
fiind minor pedeapsa poate sa fie ne4privativa de libertate daca sunt intrunite prevederile art. 114 C.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic/consum droguri minor. mboiosx mboiosx Bună ziua . Vin și eu cu o întrebare pe care nu știam cui să o adresez . Din câte am citit din legea nr 143/2000 , capitolul II , consumul de droguri / ... (vezi toată discuția)
Minor in curs de judecată penal de 13 ani Daniela Ali Daniela Ali Buna ziua, A-și dori sa stiu daca un minor de 15 ani cand a fost comisa fapta cu partea de intimat inculpat in proces de 13 ani fara antecedente penale poate ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare foarte importanta - sex intre minori, consecinte legale razvii96 razvii96 se poate baga in puscarie un baiat de 17 ani ca a facut sex cu fata de 15 ani? Eu sunt acela, dar ea a vrut, a venit la mine si a zis ca vrea sa facem sex, si ... (vezi toată discuția)