avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Am cumparat o casa cu terenul aferent. Ne-am intabulat. Este necesar sa obtinem si titlu de proprietate? Si cine il elibereaza?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:15, 19 August 2009
In contractul de vanzare cumparare este stipulata suprafata de teren cumparata?
In incheierea de intabulare si in extrasul de informare atasat acestei incheieri apare acest extras?
Contractul de vanzare cumparare este titlul dvs de proprietate!=D>
Da, apare suprafata de teren si avem si extrasul de carte funciara
Atunci trebuie sa stiti ca actul prin care ati cumparat este TITLU DE PROPRIETATE!
=D>
Nu aveti ce alt titlu sa scoateti!B-)
Contractul de vanzare-cumparare in forma autentica reprezinta actul (titlul) de proprietate, iar prin intabulare acesta a devenit opozabil tuturor tertilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintabulare cu titlu de proprietate pierdut pinteapaula pinteapaula Buna ziua. As dori sa reintabulez proprietatea pe care o detin dar am pierdut titlul de proprietate si contractul de vanzare -cumparare. De ce demersuri e ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren koeni koeni A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori! Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)