avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna seara,
Va rog mult sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
sunt nascuta pe data de 10 septembrie 1962 si am o vechime totala in munca de 35 ani si 4 luni, din care 9 ani si 5 luni in gr. a II-a si as dori sa stiu la ce data ma pot pensiona anticipat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:04, 17 Iulie 2016
pentru un calcul exact al vechimii si al posibilitatii iesirii dvs. la pensie, ar fi mai indicat sa va adresati direct la Casa de pensii din localitatea sau zona dvs.
1. Pentru o femeie nascuta in septembrie 1962 varsta standard de pensionare este de 62 de ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare este de 32 de ani si 10 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pentru cei 9 ani si 5 luni lucrati in gr. a II-a de munca (in procent de 100%):
- se reduce barsta standard de pensionare cu 1 an si 6 luni (62/4 - 1/6 = 60 de ani si 10 luni);
- se adauga la stagiul de cotizare 2 ani si 4 luni (35/4 + 2/4 = 37 de ani si 8 luni).

3. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 60 de ani si 10 luni, in iulie 2023;
- pensie anticipata partiala, la 57 de ani si 4 luni, in septembrie 2020.

4. Ati putea beneficia de pensie anticipata (fara diminuare), la varsta de 57 de ani si 4 luni, in septembrie 2023, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare la pensie de 40 de ani si 10 luni (acum aveti 37 de ani si 8 luni)
Buna ziua
Doar astazi am reusit sa citesc mesajul si imi cer scuze dar la punctele 3 si 4 nu am inteles nimic. Va rog mult daca se poate sa reveniti.
Va multumesc!
1. Nu inteleg ce anume nu ati inteles din pct. 3 si 4.

2. Acolo v-am spus cand si in ce conditii puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta, pensie anticipata partiala si pensie anticipata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie anticipata partiala? getad getad Buna ziua! Sunt nascuta in 1962 iulie, am vechime 31 ani si 6 luni, din care 15 ani in gr. a 2 - a. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata babaangi babaangi Buna seara! Sunt in somaj din data de 15 ianuarie 2013. Am lucrat 31 de ani si 2 luni. Luna aceasta implinesc 51 de ani. Daca dupa expirarea termenului de un ... (vezi toată discuția)
La ce varsta pot iesi la pensie anticipat cu sau fara penalitati toader1954 toader1954 As dori sa stiu cum pot iesi la pensie Anticipat cu sau fara penalitati Nascuta in data 17-11-1962 sex- feminin 36 ani vechime in munca 17 ani de ... (vezi toată discuția)