avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere penala

Buna ziua, acum doua luni m-am certat cu fratele meu dupa care au rezultat cateva leziuni la coaste, a scos certificat, a depus plangere iar acum o luna m-am impacat cu el, a fost la sediul politie si a spus ca vrea sa-si retraga plangerea ( fapta se urmareste penal doar dupa depunerea plangerii, deci retragerea este posibila ) dar politistul i-a spus ca il va suna el dupa ce o sa ajunga sesizarea.

Nu am mai multe detalii, despre ce sesizare este vorba ? Despre plangerea depusa ? Ca din cate stiu, retragerea plangerii se face tot pe plangerea ( in cazul de fata, asa zisa sesizare, al domnului politist ) depusa, corect ? Dar acum sa fim seriosi, de o luna inca n-a "revenit" acea asa zisa sesizare ? Inteleg ca probabil a fost inaintata catre judecatorie, etc, dar atat sa dureze ? Exista vreun termen limita in care MAI este obligata sa accepte retragerea plangerii, adica exista vreun termen maxim in care ei sunt obligati sa faca rost de acea plangere/sesizare ? Sau este posibila retragerea plangerii in orice moment fara sa "astepte" acea sesizare sa "revina" ? Ca tare am impresia ca la mijloc este o mare frauda, o mare minciuna si o mare telenovela iar eu am intentia de a parasi tara in scopul de a produce bani muncind dincolo si chiar nu vreau sa am probleme pe urma, sa fiu acuzat ca ma sustrag sau chestii de genul asta, este posibil in cazul de fata ?

Sper ca m-am facut inteles si am dat destule detalii, apropo, sediul este din Bacau, poate mai stiti ceva cazuri de genul, de aia am specificat si orasul, ca sunt tare dragi acei procurori.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
GaborAlex, utilizator
Multumesc de raspuns, dar problema este ca nu dispun de numarul dosarului, am trimis un email acum ceva vreme judecatoriei iar acolo am primit un raspuns cum ca eu sa le trimit mai multe date personale, le-am trimis iar apoi n-am mai primit raspuns.

De numarul dosarului as putea afla la sectie ? Sau la judecatorie mergand personal acolo ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati in mod gresit judecatoriei, sa mearga la cel care instrumenteaza dosarul si sa declare ca isi retrage plangerea. Dupa retragerea plangerii se claseaza dosarul, nu va mai faceti alte probleme, plecati linistit unde aveti treaba.
acest răspuns util
Pai da, exact cum spuneam, a fost dar I S-A SPUS ca cica "o sa va sun cand sa veniti sa va retrageti plangerea ca trebuie sa vina sesizarea".
Acum eu nu inteleg, ce naiba sa astepte ? De cand retragerea plangerii se face cand vrea politistul ? Ca eu chiar nu inteleg, daca e vreun abuz/vrajeala, o sa ma duc impreuna cu el sa discut cu acel politist plin de abureli de doi bani.
acest răspuns util
Este posibil ca dosarul sa fi plecat la parchet pentru numar unic, poate la asta se referea, incercati sa va informati corect si nu mai trageti concluzii pripite.
acest răspuns util
Tocmai asta fac in acest moment, incerc sa ma informez partial, corect, nu trag concluzii fara sa stiu exact unele chestii, dar asta nu inseamna ca nu pot avea anumiet banuieli.

Momentan nu-mi permit avocat, asa ca daca politistul a mintit si ma voi trezi citat sa merg la judecatorie, n-am decat sa ma intorc in tara.

Daca apuc sa adun rapid bani, imi voi angaja un avocat sa se intereseze de dosarul meu, daca nu se va rezolva pana atunci.

Va multumesc pentru raspunsuri, ajutorul si timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale sau impacarea partilor ? cezarad cezarad Am o intrebare. Intr-un dosar, o persoana a fost atacata de mai multi indivizi si batuta. Incadrarea juridica - loviri si alte violente, art. 193 NCP ;i ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politist qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu unde pot depune o reclamatie unui politist care refuza sa imi dea detalii despre doua dosare.Am depus la politie o ... (vezi toată discuția)
Circuit dosar - retragere plangere jhon.rapidistu jhon.rapidistu Dupa retragerea plangeri intr-un dosar penal (bataie) ,dosarul se inchide automat sau merge mai departe la parchet si se inchide acolo.Mentionez ca dosarul ... (vezi toată discuția)