avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Activitate hoteliera
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Activitate hoteliera

Buna ziua,
Sunt o societate cu acivitate predominanta de comert,
Deoarece spatiul (proprietate), este foarte mare si este amenajat cu camere, m-am gandit sa folosesc aceste camere pentru inchiriere in regim hotelier (sporadic). Am in actul constitutiv si cod CAEN 5510" Hoteluri si alte activitati de cazare similare".
As dori o lamurire sumplimentara din punct de vedere fiscal asupra acestei activitati.
Emit factura cu 9%,
... dar trebuie sa declar undeva ,,, acest regim hotelier...etc? sa mai platesc alte taxe..?...etc..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alinafay_bv , utilizator 13:49, 17 August 2016
alinafay_bv a scris:

Buna ziua,
Sunt o societate cu acivitate predominanta de comert,
Deoarece spatiul (proprietate), este foarte mare si este amenajat cu camere, m-am gandit sa folosesc aceste camere pentru inchiriere in regim hotelier (sporadic). Am in actul constitutiv si cod CAEN 5510" Hoteluri si alte activitati de cazare similare".
As dori o lamurire sumplimentara din punct de vedere fiscal asupra acestei activitati.
Emit factura cu 9%,
... dar trebuie sa declar undeva ,,, acest regim hotelier...etc? sa mai platesc alte taxe..?...etc..
Multumesc

Revin cu o completare asupra acestei intrebari:

-daca emit factura de cazare catre o persoana ,o emit cu TVA de 9% ptr regim hotelier, sau o tratez ca o prestare de serviciu si emit cu 20%?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva francesk77 francesk77 Am urmatoarea situatie : firma dispune de un spatiu compartimentat in 20 de camere. S-au incheiat contracte de inchiriere pe perioade mai lungi de 1 luna, cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit 16 % delia2007 delia2007 Buna ziua. De la 1 februarie , salariatii firmelor care aplica impozitul specific nu mai platesc impozitul pe venit de 16%. Intrebarea mea este urmatoera: Daca ... (vezi toată discuția)
"facturare cu sau fara tva?" iacobandreea30 iacobandreea30 Avem o societate care este inregistrata ca platitor de tva, cu cod caen 5590 alte servicii de cazare. Este mai exact un fost hotel iesit din circuitul ... (vezi toată discuția)