Buna ziua. Am o firma care acorda si consultanta in arhitectura si urbanism. Multe consultatii sunt gratuite. Recent, la un control fiscal, mi s-a spus (cu amenintarea ca incalc legea) ca acest fapt nu este posibil, dar nu mi s-a dat o LEGE pe care as incalca-o.
Puteti sa ma ajutati in acest sens?
Mi se pare ca dreptul de a imi vinde "stiinta" pe bani sau nu este numai si numai al meu. Chiar exista o lege care interzice asa ceva?
Multumesc
Buna ziua, in conformitate cu art. 1 din legea 31/1990 privind societatile, acestea se constituie in vederea desfasurarii de activitati cu scop lucrativ. Acest scop lucrativ presupune ca orice activitatea desfasurata sa fie generatoare de venituri/profit, motiv pentru care nu puteti sa oferiti consulta cu titlu gratuit. Intr-adevar, nu poate obliga nimeni sa vindeti stiinta, insa daca alegeti sa nu vindeti, optati pentru o persoana juridica non profit.Din moment ce ati optat pentru o societate, alegerea a fost ca dumneavoastra sa vindeti si de aici si `amenintarea` din partea organelor de control.
Sper ca v-am lamurit. O zi frumoasa.
Contract de comodat
eu_craciun
buna ziua, obiectul contractului de comodat este ,,inchirierea unei Statii de asfalt cu titlu gratuit'', eu sunt comodatarul, am facut un contract dar este cam ... (vezi toată discuția)