avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort pe cale judiciara sau administrativa?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort pe cale judiciara sau administrativa?

Buna ziua!
Se doreste divortul pe cale amiabila, totala intelegere intre parti. Ce cale este mai putin costisitoare, bani si timp in special, judiciara sau administrativa?
Sau exista si alta forma de divort sa dureze mai putin? Eventuale tarife, onorarii?
Mentionez ca exista copil minor dar partile s-au inteles si in aceasta privinta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iuliancico , utilizator 19:49, 17 Iulie 2016
Prin notar este obligatorie ancheta sociala?
da este obligatorie ancheta psihosociala si la divortul la notar si la judecatorie.
Atentie la Primarie nu se desfac casatorii din care rezulta minori.
Si anu se confunda partajul cu desfacerea casatoriei!
Sunt doua operatiuni separate care atat la notar cat si la instanta sunt separate si trebuie taxate separat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
ContSters338589, utilizator
Ok, multumesc foarte mult pt raspunsuri!
Puteți divorța la notar.
Sunt de parere sa mergeti la instanta. Costa 200 lei. La notar e 700 lei. Daca tot e la intelegere cu cei 500 diferenta luati ceva la copil. Faceti o cerere amandoi, o luati si de pe net. Oricum pana in septembrie, ca acum e vacanta, vor face si cei de la sist. soc. ancheta. Daca aveti bunuri va intelegeti intre dvs. Sa nu uitati sa obtineti autoritate parinteasca in comun, pensie alimentara, program de vizita si stabilirea domiciliului copilului la unul dintre parti.Restul daca e intelegere se rezolva. Nu uitati sa pastrati legatura cu minorul, el este cel mai afectat.

Alte discuții în legătură

Divort cu minori pe cale amiabila elea elea vrea sa divortez ,se poate divorta de comun acord la notar daca avem un copil minor eu nu am pretenti sa fac partaj vreau de cit sa ne intelegem programu la ... (vezi toată discuția)
Intelegere divort mcv mcv Vrem sa divortam la notar.Avem o fiica de 17 ani si 5 luni. Sotia cere sa parasesc domiciliul comun inainte de pronuntarea divortului. Eu sunt de acord. Dar ... (vezi toată discuția)
Divort la notar ba03zi ba03zi Buna ziua, sunt casatorita, am o fata de 9 ani si lucrez cu contract in Germania. Vreau sa divortez la notar de comun acord si sa plec in Germania cu fetita ... (vezi toată discuția)