Buna ziua!
Din pacate, am fost obligata sa inmormantez si eu pe cineva drag.
Cand mi-am achitat obligatiile financiare mi s-a spus ca trebuie sa platesc 100 Ron si fatului.(fara nicio chitanta)
Fatul e angajatul bisericii noastre si primeste salariu lunar, din cate stiu, tot urmare a contributiei noastre, a comunitatii.
Ma intreb si va intreb pe dumneavoastra: faptul ca isi face treaba(alaturi de preot) prin acele cantari , nu intra in obligatiile de serviciu platite prin salariul lunar?
Pentru acel salariu, el are obligatia participarii doar la slujbele din biserica?
Multumesc frumos!
Este binecunoscut faptul ca biserica are un statut "special", slujitorii bisericii solicitand si incasand bani fara eliberarea de documente fiscale. Faptul ca biserica nu plateste nici impozite catre stat ca ceilalti muritori nici nu mai are importanta.
Discutia poate imbraca multe aspecte dar care nu vor avea niciun rezultat atata timp cat statul tolereaza prin ANAF practica bisericii de a nu elibera documente fiscale pentru serviciile prestate.
De aici si vorba stramoseasca "Mai bine ma faceam popa si nu inginer!":)
De la biserica(preot) am primit chitanta pt. 100 Ron, cat e taxa e inmormantare la biserica noastra.
Nu inteleg de ce cere cantorul(nu fatul, cum am spus initial) 100 Ron(asta fara chitanta), pt serviciul lui. Asta as vrea sa stiu, daca e angajatul bisericii si platit lunar prin biserica prin contributiile noastre, de ce cere taxa suplimentara, care e doar a lui?
Inteleg sa fii platit daca te cheama cineva din alta parohie, dar la biserica ta ar fi normal ca pe langa taxa de inmormantare stabilita, sa nu mai trebiuasca alti bani.
Ar fi normal, cantorul sa cante fara sa trebuiasca sa dai alti bani, si nu putini. 100 Ron pt. cateva interventii si o cantare, mi se pare enorm! Plus cozonaci, tuica sau ce-o mai fi.
Am crezut ca pt. cantaret e taxa separata indiferent de biserica. Se pare ca nu e asa caz in care, chiar voi intreba preotul. E aiurea sa stii ca ai de platit 100 lei dar, de fapt trebuie sa platesti 200 lei.
Preotii incotro?
mariaburete
Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia ... (vezi toată discuția)