avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sanctiuni disciplinare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sanctiuni disciplinare

Buna seara,

In institutia in care lucrez persoana care exercita functia de director general este o persoana care are o decizie cu acest continut : "X, incadrat in functia de consilier grad principal, va coordona activitatea institutiei de la data de ...la data de..."
Va rog sa ma lamuriti daca in perioada in care exercita functia de coordonator aceasta persoana poate modifica raporturile de serviciu ale unor angajati ale caror posturi sunt ocupate prin concurs, poate constitui o alta comisie de disciplina, poate aplica sanctiuni disciplinare si, in general, daca poate semna orice document emis de serviciul resurse umane si financiar-contabil. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:22, 19 Iulie 2016
anavaida77 a scris:

Buna seara,

In institutia in care lucrez persoana care exercita functia de director general este o persoana care are o decizie cu acest continut : "X, incadrat in functia de consilier grad principal, va coordona activitatea institutiei de la data de ...la data de..."
...


In acest caz, consider ca are drepturile si obligatiile pe care le are un conducator de institutie .

Raporturile de serviciu pot fi modificate numai in conditiile prevazute de Legea 188/1999 si nu dupa placul conducatorului.
Teoretic poate, ca doar de asta e coordonator, dar toate deciziile sale trebuie sa fie bazate pe lege. In alta ordine de idei nu poate sa schimbe posturile oamenilor, dupa bunul sau plac, de exemplu sa-i numeasca in alte posturi daca acestia nu au pregatire in domeniul in care doreste dumnealui ca acestia sa lucreze. Mai mult decat atat coordonatorul trebuie sa demonstreze ca persoanele respective au comis ceva in functia pe care o ocupau, nu doar asa ca nu le place de ochii lor si gata ii schimba, ca pana la urma si functionarii au drepturi nu numai indatoriri. Din pacate multi se cocoata politic pe niste functii de conducere dupa care incep sa ameninte in stanga si-n dreapta ca schimba oamenii ca pe sosete, ori le spune ca daca nu le convine pot sa plece. Sa fim seriosi. Da cu drepturile functionarilor cum ramane?Cei care se considera nevinovati sa-l dea pe coordonator in judecata ori sa refuze a fii transferati in alte servicii pana nu le este demonstrata vina.
Multumesc pentru raspuns Eu ma gandesc ca a fost numit coordonator doar pentru a asigura continuitatea activitatii pana la scoaterea postului la concurs. Daca superiorul ierarhic ar fi dorit sa ii dea puteri depline i-ar fi dat decizie de exercitare temporara a atributiilor, cu avizul ANFP si cu salariul corespunzator functiei de director general. Gresesc?
Dispozitia este un act administrativ. Chiar si nota interna. Deci omul are puteri depline, ma rog legale, pentru a aplica legea. Nicidecum pentru a muta oamenii daca acestia nu au facut nimic. Nu cred ca legiuitorul a lasat la voia soartei functionarii. Gata nu le place unor sefi ochii tai si te schimba din functie. Este absurd ca intr-o institutie de stat sa se mearga pe astfel de criterii. Iar functionarii nu trebuie sa accepte, trebuie sa faca atentionari in scris superiorilor. Bineinteles sa aiba si dreptate.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare organigrama - reorganizare birou ContSters374025 ContSters374025 Ocup un post de șef birou într-o institutie bugetara (NU suntem functionari publici). Am dat concurs pentru ocuparea postului in 2005, cu plan de ... (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii ale unei functii publice de conducere de sef birou irina1980 irina1980 Buna ziua, sunt fc public la primarie si va rog din suflet sa ma ajutati ca nu mai stiu ce se poate si ce nu se poate. Incepand cu 1 ian 2009 am fost numita ... (vezi toată discuția)
Secretar municipiu ocardv ocardv Dupa obtinerea licentei in stiinte juridice, am lucrat intr-o firma privata timp de 5 ani in functia de director, iar apoi, intr-o primarie, inca doi ani in ... (vezi toată discuția)