avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau nu?

In urma cu un an si 2 luni am achizitionat o masina de la o persoana relativ de incredere. Masina am achizitionat-o in jurul orei 21:30 si nu am putut face la acel moment contract de vanzare-cumparare. Am tinut legatura cu vanzatorul ceva timp pentru a face acel act, dar de 2 ori m-a refuzat pe motivul ca "este plecat din localitate". Timpul a inceput sa treaca si nu am mai dat importanta acelui act deoarece mi se suspendase permisul de conducere. In tot acest timp cat am fost pieton am incercat sa inscriu acea masina ( la 5 luni distanta). I-am solicitat din nou sa facem acel act de vanzare-cumparare,dar am fost refuzat iar. Am mers la politie si am depus o plangere impotriva acestuia acum 9 luni dar politia nu a miscat un pai. Am incercat si varianta BG dar tot nu am reusit,deoarece masina este in certificatul de inmatriculare pe firma,iar ea este radiata de pe societate de 2 ani, urmatorul proprietar fiind obligat sa o inscrie. De la firma pana la mine, au mai avut masina inca 4 persoane , una dintre ele alimentand intr-o statie PETROM dupa care a plecat fara sa plateasca.
Acum nu stiu ce sa fac: daca sa insist la politie pentru a-mi recupera paguba (apx. 800 Euro) sau sa imi vad de treaba deoarece nu am actul de vanzare-cumparare? Tin sa mentionez ca am 2 martori si cateva mesaje de la cel care mi-a vandut masina
( Eu merg pe ideea ca bunul insusi constituie infractiune deoarece masina trebuie inmatriculata in termen de 30 de zile de cand a fost radiata de pe societate,altfel nu trebuia sa mai circule cu ea implicit sa mi-o vanda ca "buna", iar cu fuga de la peco e furt clar.. mi-e frica sa mai circul cu ea) . Astept o parere din partea dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
anonim013, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 06:44, 17 Iulie 2016
Va apartine in exclusivitate culpa achizitiei bunului mobil in conditiile precizate
Daca detineti probe rezonabile formulati actiune in instanta impotriva vanzatorului sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune
Daca staruiti in achizitie bun mobil,documentele de achizitie urmeaza sa le perfectati direct cu ultimul proprietar din CIV
Succes !
Sa inteleg ca nu exista nicio solutie ca acest samsar sa fie tras la raspundere, cu toate ca bunul in sine constituie infractiune ?
Vanzatorul poate fi tras la raspundere pentru faptele sale,daca autoritatile concluzioneaza ca acestea se afla sub incidenta penala
Staruiti la politie sa se dispuna cercetarea plangerii formulate sau promovati plangere la parchet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta, neradiata de la politie Monica H. Monica H. Societatea X a vandut catre o persoana fizica un autoturism . Pe baza de factura fiscala. Masina a fost radiata de la finante. Acum, dupa 3 ani de la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto sode sode Buna ziua. Cum se poate rezolva legal urmatorul caz: Am cumparat o masina inmatriculata in Romania de la o persoana care la randul lui a cumparat dela o alta ... (vezi toată discuția)
Cumparare vehicul icscsi icscsi Am gasit o masina pe care as dori sa o cumpar, adusa din Austria. Vanzarorul mi-a trimis Brief-urile si contractul de vanzare cumparare. Nedumerirea mea este ... (vezi toată discuția)