Buna ziua,
Am o problema cu cenzorul .A.P. din imobilul unde am cumparat un apartament. Va rog, spuneti-mi, are dreptate in ceea ce sustine?
Va redau mai jos textul:
<<Deoarece in urma trimiterii notificarilor referitoare la declararea nr. de persoane, care locuiesc in apartamentele din blocul nostru, am constatat ca unii proprietari nu cunosc procedura si regulamentul, facem acum aceste precizari finale pentru toata lumea:
HG 1588 / 2007
Normele metodologice de aplicare a legii 230 / 2007
ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
lit.r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;
In adunarea generala de infiintare a asociatiei noastre a fost votat si statutul noastru, care prevede:
ARTICOLUL 27
Membrii asociatiei de proprietari au si urmatoarele drepturi:
d) sa solicite, in baza unei cereri catre presedintele asociatiei de proprietari, diminuarea temporara a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei (reducerea cheltuielilor de întretinere, dar nu si a cheltuielilor comune), daca lipsa din apartament este de cel putin 15 zile calendaristice pe luna;
Va rugam sa retineti ca sintagma „15 zile calendaristice pe luna” nu poate fi interpretata decat ca zile succesive/consecutive, nu zile cumulate, luate pe sarite.
Orice modificare/cerere cu privire la scoaterea/introducerea unei/unor persoane trebuie facuta, in mod obligatoriu, inainte de inceperea perioadei pentru care se doreste a fi luata in calcul cererea respectiva, tocmai pentru a evita calculul eronat al intretinerii sau cazuri de suspiciuni intre vecini.
Consideram ca am oferit suficiente informatii si ca nu mai exista motive de a reveni asupra acestui subiect.>>
Si mi-a pus pumnul in gura! Eu cred ca este un abuz, faptul ca la sfarsit de saptamana, uneori mai ramanem peste noapte doua persoane, iar pentru asta trebuie sa platim o luna intreaga. Nu mi se pare corecta interpretarea <<sintagmei>>
Dumneavoastra ce parere aveti? M-as bucura foarte mult daca Presedinti sau administratori cu vechime, mi-ar impartasi din experienta dumnealor.
Cu respect,
Cornelusha.
Cel mai recent răspuns:
Adam Grecu , utilizator
17:18, 24 Iulie 2016