avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Referitor la retragerea cererii de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Referitor la retragerea cererii de pensionare

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca sunt obligat sa motivez retragerea cererii de pensionare anticipata partiala, formulata in data de 3 iulie 2016, pentru a putea beneficia de reducerea penalizarii prevazuta in Legea nr. 142/2016. Mentionez ca nu a fost emisa decizia de pensionare. In acest moment nu am nicio perspectiva de angajare si nu pot invoca acest motiv. Daca este necesar cum pot motiva cererea? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
TomescuNicolae, utilizator
Cel mai recent răspuns: TomescuNicolae , utilizator 17:42, 18 Iulie 2016
Legea nu spune ca trebuie sa motivati cererea de retragere a cererii de pensionare.

Va multumesc respectuos.
Buna seara domnule Tudor Valeriu,
Maine trebuie sa depun la C.J.P. Prahova cererea de retragere a cererii de pensionare anticipata, depusa in data de 3.07.2016. Nu stiu cum sa o formulez, am cautat pe internet dar nu am gasit nimic. Am avut deja o experinta neplacuta cand am depus dosarul de pensionare, era foarte aglomerat iar functionarii erau obositi si nervosi - m-au tratat nu prea frumos. Va rog foarte mult, puteti sa imi spuneti cum as putea fi formula aceasta cerere? Nu sunt handicapat, sunt un om normal, dar pana acum nu am avut tangenta cu asemenea situatii.
Va multumesc mult si va doresc o seara frumoasa,
Tomescu Nicolae
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
TomescuNicolae, utilizator
1. Domnule Director,

Subsemnatul ..., CNP=..., domiciliat in..., prin prezenta doresc ca, in conformitate cu prevederile art. 103, alin. (4) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, sa imi retrag cererea de pensionare pe care am depus-o la dvs. sub nr... din data de...

Data... Semnatura...

Dlui Director al Casei de Pensii...

2. - O faceti in dublu exemplar si pe cel ramas la dvs. sa luati un numar de inregistrare.
- Sa aveti la dvs. actul de identitate.
Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la aplicarea legii nr. 142/2016 TomescuNicolae TomescuNicolae Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca beneficiez de dispozitiile Legii nr. 142/2016 in cazul in care am depus dosarul de pensionare anticipata partiala in ... (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de pensionare/desfintare post lia19. lia19. Avem un salariat care este in pragul pensionarii si tocmai din acest motiv in baza HG 63/2010 i-a incetat contractul de munca. Ce varianata ar trebui aleasa ... (vezi toată discuția)