avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instanta sau politie - recuperare bani din vanzarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instanta sau politie - recuperare bani din vanzarea unei masini

ma confrunt cu urmatoarea situatie:
anul trecut, aflandu-ma in spital cu probleme serioase de sanatate am dat unui nepot autoturismul pentru a fi expus si vandut intr-un parc auto cu mentiunea ca sa fiu prezent la intocmirea contractului de vanzare cumparare.Dupa un timp i-am cerut autoturismul dar nepotul a uitat sa ma anunte ca l-a vandut si urmeaza sa se intocmeasca vanzarea.De atunci nu mai este de gasit si refuza comunicarea.
INTAMPLATOR am gasit in trafic masina si am luat legatura cu cel care a cumparat-o .Acesta a recunoscut ca i s-a parut ceva in neregula ca i-a dat nepotului 7000 Euro pe ea ....dar el are o factura emisa de proprietarul masinii.S.C. ... srl de 10.000. (refuzand sa mi-o arate) si daca nepotul nu mi-a dat banii nu e problema lui.... mentionez ca masina a fost proprietatea unei fime vanduta unei persoane fizice cu factura si chitanta iar eu am cumparat-o prin contract de vanzare cumparare de la acea persoana. Conform documentelor masina este a mea dar ... e folosita de altcineva ...ce demersuri trebuie sa fac??? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ceg , utilizator 15:54, 21 Iulie 2016
ceg a scris:

masina a fost data de buna voie pentru expunere la vanzare. ultimul proprietar trecut in cartea masinii a fost s.c. ... srl. societatea a emis facura de vanzare catre o terta persoana de la care eu in baza unui contract de vanzare cumparare am cumparat masina.


In acest caz, noul proprietar ar fi de buna-credinta, fiindca nu avea de unde sa stie ca dvs sunteti, de fapT, proprietarul, si nu Sc ... srl. Aveti, pe civil, dreptul la o actiune in raspundere civila delictuala impotriva nepotului. Dar daca faceti plangere penala, vă puteti constitui parte civila si in procesul penal.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
Marian Bucur, Avocat
E posibil sa nu rezolvati nimic printr-o plangere penala.

Incercati sa va orientati pe un proces civil ca sa va obtineti banii deoarece in penal nu cred ca veti avea succes.

Cumparatorul are o culpa dar nici el nu raspunde penal.
Il veti putea audia ca martor in procesul civil pe respectivul cumparator.
multumesc mult .... asa am sa fac!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune? edward88 edward88 Buna ziua, Am gasit un anunt pe internet cu un autoturism marca Opel, an fabricatie 1998. M-am inteles telefonic cu cetateanul cu privire la pret si am plecat ... (vezi toată discuția)
Radiere auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? DanyD DanyD Administratorul unei SC SRL a incheiat un contract de leasing cu o anumita SC, persoana juridica devenind astfel utilizatoarea unui autoturism. Fiindca nu mai ... (vezi toată discuția)