avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Deces-asigurare la credit nevoi personale fara ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Deces-asigurare la credit nevoi personale fara ipoteca

Buna ziua,
Tatal meu a decedat,el a avut un credit de nevoi personale la BCR,fara ipoteca.La acest credit exista si o asigurare in care este specificat ca in caz de desces,firma de asigurare achita creditul.Am fost la cei de la banca si ne cer succesiunea.Este legal sa ne ceara?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: popaanutza , utilizator 12:05, 18 Iulie 2016
Buna ziua,

Ce inseamna ca va cer succesiunea?
Certificatul de deces ar trebui sa le fie suficient.

Numai bine!
Trebuie sa vedeti clauzele contractului de asigurare,mergeti la firma de asigurare si in baza certificatului de deces solicitati sa faca plata.Faceti si dezbaterea succesiunii .
Pe langa certificatul de deces ,cei de la banca cer si succesiunea.In polita de asigurare nu apare nimic legat de bunuri mobile.Singurul bun al tatalui meu este un apartament care il are din fost casatorie,de acum 20 de ani.Noi (actuala familei) nu dorim nimic din acel apartament.
Dorim doar stingerea creditului.Cum putem sa procedam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare de la societate recuperari creante DRAGOS_BOJ DRAGOS_BOJ Tata a facut un imprumut la BCR pe card luand ceva de la ALTEX . DUPA PUTIN TIMP TATA A MURIT. AM mers la banca si am intrebat cum trebuie sa procedez si mi sa ... (vezi toată discuția)
Mostenesc creditul tatalui decedat? andy2222 andy2222 Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2013 si pe langa mostenirea ce consta intr-un apartament, acesta a lasat in urma si un card de credit co brand ... (vezi toată discuția)
Dosar de daune la un credit ipotecar CoinacMadalina CoinacMadalina Buna ziua! Nu stiam pe cine sa intreb, de la cine as putea primi un sfat profesionist si o prietena mi-a sugerat sa scriu pe forum, in acest site de ... (vezi toată discuția)