avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar de daune la un credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar de daune la un credit ipotecar

Buna ziua!
Nu stiam pe cine sa intreb, de la cine as putea primi un sfat profesionist si o prietena mi-a sugerat sa scriu pe forum, in acest site de informatie juridica.
Tatal meu si-a achizitionat un apartament cu 2 camere in 2005, facand un credit ipotecar pentru ca nu dispunea de toata suma necesara.Totodata a incheiat si o polita de asigurare de viata.Din pacate tata a murit mult prea repede pe 7 Aprilie 2012 de tumoare pancreatica descoperita la finele lui martie. Pe 12 Aprilie am depus la asigurari, care-si au birourile in incinta banci, dosarul de daune cu toate actele cerute. Pana acum 2 saptamani nu am primit nici un raspuns, cand am sunat la asigurari in Bucuresti iar doamna de la departamentul daune mi-a spus ca dosarul a fost respins pentru ca banca nu a platit primele rate la ei.Am ramas surprinsa ca nu am fost anuntati in nici un fel , desi am lasat adresa , telefoane si adresa de mail sa putem fi contactati.si bineinteles mi s-a spus sa i-au legatura cu banca unde a fost depus dosarul ipotecar.tata platea ratele direct la banca iar plata catre asigurari se facea prin intermediul banci. am contactat-o pe D-na Director al sucursalei in cauza si aceasta foarte evaziva mi-a spus ca pentru orice informatie trebuie sa ne prezentam eu sau fratii mei cu certificatul de deces si cu un document care sa dovedeasca ca noi suntem declarati mostenitori directi ai tatalui meu, cu alte cuvinte sa facem succesiunea pentru ca altfel nu-i permite legislatia bancii sa ne furnizeze informatii. nu am mentionat ca tata divortase de mama si noi suntem 4 frati.acum nici nu stiu cum sa procedam , foarte multi imi spun sa platim ratele ca banca nu iese niciodata in pierdere si ca vor gasi orice pretext pana se depasesc mai multe luni de neplata.Spuneti-mi va rog ce ar insemna un astfel de caz in instanta, ce sanse avem?
Scuze ca m-am lungit atat de mult, am simtit nevoia sa dau detalii cat mai multe.

Multumiri anticipate!
oare e adevarat ca trebuie sa facem succesiunea ca sa obtinem informatii de la banca?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
CoinacMadalina, utilizator
Cel mai recent răspuns: CoinacMadalina , utilizator 00:24, 28 Iunie 2012
Buna ziua,
Condoleante! Daca dumneavoastra/tatal ati platit ratele de credit, inclusiv polita de asigurare si banca nu a virat banii, atunci trebuie sa suporte acest risc, respectiv sa nu va mai ceara diferenta din credit.
Buna seara
Condoleante!
Corect ceea ce a scris Joncandi!
Intradevar datele unui cont bancar si ale unui credit sunt confindentiale.Daca nu sunteti cotitular de credit, coplatitor sau girant banca nu poate da relatii despre credit.La contul curent chiar daca sunteti inmputernicita trebuie facuta succesiunea sa aveti acces.Totusi cred ca e exces de zel sa nu va ajute cu nici o informatie, ori sunt cu musca pe caciula.
Cand ati anuntat decesul, cand ati depus actele de dauna ati primit ceva? un numar de inregistrare de la banca?daca nu mergeti la banca cu certificatul de deces si spuneti ca vreti sa instiintati oficial banca de decesul tatalui si solicitati un nr de inregistrare.Sper sa aveti contractul de credit acasa..Cititi-l si vedeti cum e cu asigurarea de viata. De regula asigurarile se fac la valoarea creditului si sunt cesionate in favoarea bancii, adica banca ia banii din asigurare si se stinge datoria. Daca e asa in informarea pe care o faceti bancii despre decesul tatalui solicitati ca banca sa faca demersurile necesare pentru stingerea creditului.
Nu dumneavoastra trebuie sa mergeti la firma de asigurari e treaba bancii sa inainteze dosarul de dauna!
In caz de refuz din partea bancii sau a oricarei neplaceri pe care v-o creeaza, anuntatii ca apelati la protectia consumatorilor.. si chiar apelati la ei!
Trebuie sa fiti sigura ca ratele au fost platite la timp, Trebuie sa aveti graficul de rambursare atasat contractului de credit, in care o sa vedeti ca una din coloane trebuie sa fie plata asigurarii.

Astea normal le puteti face si fara succesiune, dar pentru a putea deveni un partener de discutie pentru banca e bine sa faceti succesiunea, apoi unul din cei patru frati sa fie imputernicit notarial sa va reprezinte la banca.
Nu intodeauna banicile castiga, de cele mai multe ori pierd.In cazul dumneavoastra sigur o sa vi se dea dreptate. Sa nu va lasati pacalita
Scucces!



Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
Wollfe, utilizator
multumesc frumos pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare deces daiana antonescu daiana antonescu Am un credit,pe numele sotului,asigurat printr-o polita asigurare deces. Sotul meu a decedat de curand. Pot cere amanarea platii ratelor, pana la solutionarea, ... (vezi toată discuția)
Credit decedat july_pink2003 july_pink2003 Tatal meu avea 2 credite-la 2 banci diferite. In 22 dec 2012 a decedat. Am studiat contractele de credit ale acestuia si am constatat: - are pe ambele pe mama ... (vezi toată discuția)
Cerere despagubire credit dupa deces mihaela2014 mihaela2014 Buna ziua, Tatal meu a decedat pe 28.11 pe 7.12 am fost la banca sa completez cererea de despagubire(a avut un credit care avea atasat o asigurare in caz de ... (vezi toată discuția)