avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cerere despagubire credit dupa deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cerere despagubire credit dupa deces

Buna ziua,
Tatal meu a decedat pe 28.11 pe 7.12 am fost la banca sa completez cererea de despagubire(a avut un credit care avea atasat o asigurare in caz de deces...), am dus certif de deces certif constatator, dansii mi au cerut si fisa med insa dr de fam a cerut o adresa oficiala de la firma de asigurari. Zilelel acestea am sunat dr de fam si mi a spus ca nu a primit nimic de la firma de asigurari. Am sunat la firma de asigurari si mi au spus ca nu are nicio cerere inregistrata in acest sens, sa revin la sucursala bancii unde am depus actele. Ce ma sfatuiti sa fac, cum ar trebui sa procedez. Mai trebuie sa platesc ratele daca titularul este decedat. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
mihaela2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 10:31, 7 Ianuarie 2016
Sincere condoleante.
Din cat am inteles, tatal dumneavoastra a avut un credit bancar si o asigurare, care in caz de deces al tatalui, acopera suma care a mai ramas de restituit, catre banca.
Eu va sfatuiesc sa mergeti la sucursala bancii, depuneti o sesizare, precum ca tatal dumneavoastra a decedat, atasati in copie certificatul de deces. Sesizarea faceti in doua copii, unul ramane la dumneavoastra, pe care cereti in momentul depunerii numar de inregistrare!
Restul este treaba bancii cu asiguratorul.
Nu platiti nimic dumneavoastra, este un abuz din partea bancii! De aceea exista asiguratorul, care garanteaza in asemenea situatie.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Societatea de asigurare care a emis polita de asigurare a deschis un dosar de dauna, care trebuie completat cu documentele prevazute in conditiile de asigurare. Banca in acest caz actioneaza doar ca intermediar pentru incheierea politei de asigurare. De aceea recomandat este sa purtati discutiile cu societatea de asigurare emitenta a politei de asigurare care a deschis dosarul de dauna.

Solicitati (telefonic) numarul dosarul de dauna si ce acte mai trebuie sa depuneti. De multe ori cererea de asigurare se intocmeste formal de angajatii bancii, care nu completeaza toate rubricile inclusiv la numele medicului de familie, astfel ca asiguratorul nu stie unde sa solicite fisa medicala (nume/ adresa).

Fisa medicala este solicitata pentru a verifica daca era inregistrat anterior cu o boala pentru care asiguratul a semnat declaratie ca nu sufera (bifele de care vorbeam mai sus).

Contractul de asigurare este incheiat intre asigurat si societatea de asigurare si inceteaza potrivit conditiilor de asigurare (disparitia asiguratului).

Multumesc pt raspunsuri.
Am depus actele la banca, iar cei de la colectare creante, mi au spus ca firma respectiva in general despagubeste doar pana la 65 ani plata creditului in caz de boala dupa 65 ani doar in caz de accident, tatal meu avand 68 ani cand a decedat. In cererea de asigurare nu scrie asa ceva, daca ai peste 65 ani si mori de boala nu mai esti despagubit. Cum se procegeaza in asemenea situatie. Multumesc
buna ziua va rog sa ma ajutati ca deja simt ca nu mai pot.
in sf firma de asig a primit cerif de deces, constatator, si cerere de despag.
a trimis cerere oficiala catre med de fam, acesta a rasp ca o sa le dea actele daca achita o taxa de 10 lei si trm un reprez al firmei cu imputernicire si buletin sa ridice actele. cei de la asig spun ca nu intra in competenta lor sa faca asta.....eu ce sa fac acum
de la spital mi au mai cerut bilet de iesire, buletin de analize, asta in conditiile in care tata a murit in spital iar singurul act a fost cel constatator al decesului de la morga....ce sa fac si in acest caz
va rog fr sa ma sfatuiti, simt ca tot amana rezolvarea acestei situatii si tot trm si trm notificari prin care cer tot felul de doc.
multumesc
Trebuiesc vazute conditiile de asigurare in primul rand pentru a vedea obligatiile partilor si pentru a veni cu alte sfaturi/ sugestii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Preluare datorii de catre banca andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Ma confrut cu urmatoarea situatie. Tatal meu a luat un credit de nevoi personale de la banca BRD cu care a platit avans pentru o masina Opel Astra ... (vezi toată discuția)
Credit banca potorac potorac Buna ziua, tatal meu a decedat,avea asigurare de viata la un credit de nevoi personale,cand am fost la acea sucursala sa anuntam decesul ni s-a cerut copii ... (vezi toată discuția)