avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... limita de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

limita de proprietate

Buna ziua

Am un vecin la casa care si-a construit casa si a lasat doar distanta minima de 60 cm pana la limita proprietatii. Eu as vrea sa construiesc un gard acolo, fiind limita de proprietate (intre curtea mea si casa vecinului nu este gard momentan). Casa vecinului nu este izolata si daca construiesc gardul, schela nu o sa mai poata fii montata pentru eventuale lucrari. Poate solicita indepartarea gardului?

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:15, 18 Iulie 2016
daca amplasati gardul pe propietatea dvs nu cred ca mai e problema dvs daca vecinul poate sau nu sa-si puna schelele.vecinul dvs ar fi trebuit sa lase spatiul mai mare !
Distanta minima de 60 cm. este cea legala conf.art.612 NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanță gard ContSters452138 ContSters452138 Casă veche construita (în 1960) fără gard intre vecini. Vecini erau frați iar casa era casa părintească și era construita în mijlocul curți. După ... (vezi toată discuția)
Constructie casa pe limita de proprietate - cu acordul vecinului ovidiubuzila ovidiubuzila Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca nu am pus intrebarea in categoria corecta (nu am gasit alta mai potrivita). Se da urmatoarea situatie: 2 ... (vezi toată discuția)
Constructie pe hotar nurhan nurhan art.622 De asemena proprietarul este obligat sa permita folosirea fondului sau pentru efectuarea unor lucrari necesare fondului invecinat..... vecinul meu a ... (vezi toată discuția)