avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienare sau abandon, nici nu stiu cum ar trebui sa o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienare sau abandon, nici nu stiu cum ar trebui sa o iau

Eterna mea poveste,tatal nu plateste pensie alimentara pentru ca nu vrea, pentru ca nu are chef dupa spusele lui si asta de la data divortului din februarie 2015. Nu l-am executat silit sau sa ii fac plangere penala pentru neplata pentru ca in primul rand i-as face rau fetitei, pentru ca ar incepe sa se planga la fata , si fata ar suferi. Nu am zadarnicit absolut niciodata intalnirile cu fata chiar daca unele nu au fost facute in timpul programului de vizita.El anul acesta a vazut fata fizic la inceputul anului si inainte de paste, cand am lasat copilul sa plece cu bunica paterna la el, el mutandu-se si lucrand de anul trecut in Anglia.Dar au tinut legatura in permanenta prin telefon, skype, facebook. De o luna de zile m-am mutat si eu cu fetita in Anglia, la o distanta de aprox. 400 de km de locul unde sta el, dar nu si-a exprimat dorinta sa vina sa o vada, cu toate ca copilul i-a spus ca acum nu mai e in Romania si ca ar putea sa vina la ea in weekend. Dar doreste sa vina cu fata in concediu in Romania 1 luna de zile, lucru care nu m-a deranjat absolut deloc, chiar m-a bucurat. Dar deja el incearca sa intoarca fata impotriva mea, impotriva deciziilor pe care le iau in privinta copilului si o invata sa nu fie de acord cu absolut nimic. De exemplu am vorbit cu copilul si i-am explicat ca este fetita destul de mare si trebuie sa se invete sa doarma singura, in camera ei. Fostul ii spune la telefon ca asta inseamna ca mami deja s-a saturat de tine, si ai inceput sa o incurci. Eu ii fac program de citit sau scris cate o jumate de ora, o ora maxim, el ii spune ca nu este obligata, ca ea trebuie sa faca doar ce vrea ea. Ii promite verzi si uscate, lucruri pe care el este constient ca nu le va face, dupa care eu cand vine acasa ori trebuie sa ii explic de ce a mintito pana la urma sau chiar sa le fac impreuna cu ea ca sa nu dezamagesc copilul. Asta s-a intaplat si anul trecut cand toata vara i-a promis ca o va duce la mare, sau la nu stiu ce piscina, nu s-a tinut de cuvant si fata a fost foarte dezamagita, mai ales ca a vazut pe telefonul lui niste poze in care el facuse acele lucruri dar fara ea. In conditiile astea, cine este cel care alieneaza copilul oare?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 18:12, 18 Iulie 2016
Tatal pare destul de neserios si de rea-credinta.
E posibil ca minorul sa se supere pe el la un moment dat si atunci o va incurca pentru ca am impresia ca o cauta cu lumanarea.
Adica copilul il va refuza...

Sunteti singura in masura sa decideti cum sa procedati.

Eu zic sa il lasati de aceasta data.
Ulterior veti vedea ce se mai intampla...

Pare ca nu alieneaza nimeni copilul.
Parerea mea este ca ar trebui sa executati hotararea pentru pensia de intretinere. Eu i-as explica fetei (pe intelesul ei) ce urmeaza sa fac si de ce (la ce vreau sa folosesc banii respectivi).
Despre situatiile punctuale ... pentru fiecare exista o rezolvare punctuala.
Spre ex puteti sa ii explicati fetei, cum i-ati si spus, ca de la o varsta copiii incep sa devina independenti si sa doarma/manance/spele singuri si ca, daca ea se simte pregatita, ati putea incerca si voi aceste lucruri.
Sau daca motivatia dvs este alta (pentru dormitul in camera separata) explicati-i copilei acest motiv (eu spre ex nu pot (a)dormi cu nici unul dintre copii in acelasi pat, asa ca le-am explicat ca au parte de toata atentia mea cand sunt treaza, usa dintre camere ramane deschisa, daca au nevoie de ceva e suficient sa deschida gura si sa ma cheme, dar mama are si ea nevoie sa fie odihnita ca sa fim cu totii fericiti).
La fel: explicati-i de ce este important pentru dvs sa lucreze in fiecare zi.
Explicati-i ca exista oameni care fac promisiuni de care nu se tin, fara rea intentie, ci pur si simplu le lipseste abilitatea de a planifica pe termen mai lung de o saptamana. Ii va intalni des in viata si trebuie sa invete cum sa procedeze cu ei (nu-i poate evita pur si simplu).
Si tot asa.
Nu e rolul dvs sa o protejati de toate dezamagirile pe care le va intalni, ci sa o invatati cum sa treaca peste ele.
La fel nu e rolul dvs sa indepliniti promisiunile tatalui.

Totusi nu inteleg care e problema legala pe care o aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat - discutii nepotrivite cu minorul petronela86 petronela86 Buna ziua, sunt divortata din luna februarie anul trecut, la notariat,avem o fetita de 9 ani, custodie comuna, drept de vizita primul si al treilea weekend pe ... (vezi toată discuția)
Este sau nu abuz? luminutza luminutza Buna ziua. In urma divortului fetita mi-a fost incredintata. Printr-o ordonanta presedentiala tatalui i s-a stabilit un program de vizita: 2 week-end-uri pe ... (vezi toată discuția)
Refuz program vizita ContSters245248 ContSters245248 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema delicata si am nevoie de un sfat. Fetita mea in varsta de 9 ani, refuza sa mai mearga in vizita la tatal ei, vizita ... (vezi toată discuția)