avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despagubiri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despagubiri

Daca am castigat un proces civil cu recuperatorii de le EOS si instanta a stabilit ca ei sa-mi plateasca cheltuieli de judecata (destul de mici), am dreptul si posibilitatea de a cere daune morale si materiale pentru tot ce mi-au facut ei?


Multumesc
Da, intrun litigiu separat. Si cu probe: inscrisuri, martori etc.
Da, puteti solicita daune materiale/morale conf.art.1.349,1.357,1.381 NCC,bineinteles, prejudiciile materiale/morale trebuie sa fie dovedite,inclusiv cuantumul lor.
Buna ziua,

ce apreciati ca fiind daune materiale si morale va rog?

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale adiadrian72 adiadrian72 acum o luna de zile tatal meu a avut un accident de masina din care a rezultat fractura de bazin,fractura de coaste multiple,si multe alte lovituri la cap.pe ... (vezi toată discuția)
Daune materiale si daune morale. ContSters75393 ContSters75393 Care sunt defapt daunele materiale si cele morale?Pe care din acestea obliga legea pe inculpat sa le plateasca? Daca am facut o cerere de stramutare pentru un ... (vezi toată discuția)
Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)