Acum 2 saptamani am incheiat un contract de rezervare pentru un apartament, dintr-un ansamblu rezidential nou (pe jumatate construit si vandut). Am achitat cu OP taxa de rezervare, in contul dezvoltatorului (persoana fizica). Am ajuns la banca pentru depunerea dosarului in vederea obtinerii unui credit Prima casa, iar cei de la banca mi-au spus ca in situatia de fata imi pot preluat dosarul doar cu actele apartamentului (cadastru, intabulare etc) si antecontractul incheiat cu dezvoltatorul. Spre surprinderea mea am aflat ca dezvoltatorul inca nu are actele pentru apartamentul respectiv (sunt in curs de emitere), iar maine imi expira contractul de rezervare pentru acel apartament. Ce ma sfatuiti? Sa solicit restituirea taxei de rezervare (500 euro) sau sa semnez act aditional de prelungire a rezervarii? Problema este ca nu stiu exact cat dureaza cadastrul si intabularea, iar banca primeste dosarul doar complet.
Buna ziua,
Daca va doriti acel apartament atunci va sfatuiesc sa prelungiti antecontractul.
Daca nu aveti CONVINGEREA ca se va termina la timp constructia atunci va sfatuiesc sa va retrageti banii.
Antecontractul nu a fost incheiat, ci doar un contract de rezervare al apartamentului. Se pare ca dezvoltatorul nu doreste semnarea antecontractului pana ce nu ies actele acestuia.
Discutati cu dezvoltatorul si faceti una ct aditional pentru prelungire contract de rezervare daca va doriti. Pana la urma dezvoltatorul este in culpa, dvs. ati dorit sa achizitionati. Actele pot dura intre 10 zile si 30 de zile...teoretic.
Tva 0% prima casa
Marian_92
Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)