avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... separarea asociatie de proprietari in alte 3 asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

separarea asociatie de proprietari in alte 3 asociatii

Buna ziua!
Va scriu in disperare de acuza.
In anul 2014 am devenit presedintele unei asociatii de proprietari formata din 3 scari.
Asociatia intregistra multe penalizari la utilitati, esalonari de palata la APA NOVA, SUPERCOM, RADET.Era pentru prima data cand noi proprietarii am aflat de dezastrul financiar al asociatiei de proprietari.
Intre timp ne-am trezit ca 2 scari si-au infiintat asociatii de proprietari noi, iar scara a preluat CIF-ul asociatiei vechi, a ramas cu toate datoriile.
Desi am facut am contestat infiintarea acestor asociatii, nu am avut castig de cauza in instante si dupa 2 ani de instante, scara ce mai napstuita am ramas cu datorii foarte mari la RADET cu care avem proces.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa mai fac, prejudiciul este foarte mare, toate esalonarile la utilitati insemnand plati neefectuate la facturile emise.
Politia nu a facut nimic, desi am dus dovezi de lipsuri, iar de la Prachet nu am mai primit vreun raspun de cateva luni bune.
Cand am chemat in judecata vechiul comitet, judecatoria mi-a pus o taxa de timbru zdobitoare fata prejudiciul semnalat si nu avem de unde sa-l platim
Multumesc!
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
In situatia in care debitul catre furnizorii de utilitati este constituit din debitele individuale ale proprietarilor care locuiesc pe scari diferite respectiv fac parte din asociatii de proprietari diferite,urmeaza ca debitul principal sa fie repartizat distinct,operatie care intra in competenta reprezentantilor legali ai celor 3 asociatii de proprietari
Este netemeinic si nelegal ca scara ce mai napstuita am ramas cu datorii foarte mari la RADET cu care avem proces.datriile sa fie suportate de catre o asociatie in conditiile in care debitul a fost generat de debitele acumulate de mai multi proprietari de la scari diferite,
respectiv asociatii de proprietari diferite
Administratorul,cenzorul pot efectua verificari din care sa rezulte responsabilii directi ai debitului catre furnizorii de utilitati
Mergeti la "Serviciul asociatii de proprietari" din subordinea primariei si soliciati sprijinul.
Cum s-a facut separarea utilitatrilor fara acordul dumneavoastra?
Erau separate consumurile de apa si caldura pe fiecare scara inainte de desprindere?
Buna ziua!
"Serviciul asociatii de proprietari" din subordinea primariei nu ne-a ajuta decat cu sfaturi. Nici macar nu am ajuns in audienta la primar.
Acest servicu ne-a sfatuit sa o luam si noi de la "zero" adica sa stregem toate datoriile de pe lista de intretinere.
M-am gandit ca e o prostie sa facem asa ceva avand in vedere ca la judectorie erau doau procese pe rol cu proprietari rai platnici (pe o scara), o esalonare de plata cote de intretinere printr-un cabinet de mediere (la alta scara).
Mai mult, fostul comitet m-ar fi reclamat la Parchet, actiunile de recupere a debitelor de la proprietari fiind incepute de ei.

In ceea ce priveste separare consumuri de apa si caldura pe fiecare scara pot sa spun ca nu era asa ceva.
Conducta de apa rece pleca dintr-un camin si trece prin subsolul tehnic al blocului, alimentand toate cele 3 scari. Exista un singur contor de apa la intrarea in bloc. Scarile desprinse de noi abia acum si-au facut camine de apa si deci bransamente de apa separate.
In ceea ce priveste consumul de apa calda, RADET-ul a montat cate un contor la fiecare scara, dar tevile prin subsolul tehnic sunt la comun. Oricum din iulie 2014, RADET a suspendat furnizarea de apa calda si caldura, din cauza platilor neefectuate.

Conducta de alimentare cu gaze a blocului de asemnea alimenteaza tot blocul si cand a fost avarie la aceasta conducta, tot blocul a ramas fara gaze.

Multumesc!

Sunt foarte foare multe detalii. Nu stiu in ce ordine sa incep discutia.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recirculatia apei calde denissse denissse Asteptam prea mult pana sa vina apa calda la robinet. Am auzit ca multe blocuri au conductele de recirculatie dezafectate. cum ati rezolvat problemele astea la ... (vezi toată discuția)
Problema radet netya netya in urma pierderilor de apa calda inregistrate in centrala termica si a verificarilor efectuate s-a constatat ca teva generala de alimentare de apa calda a ... (vezi toată discuția)
Firme si solutii pentru sisteme de recirculare a apei calde grandanat grandanat Buna ziua, Revin cu problema calitatii apei calde in Bucuresti. Concret, apa calda este rece. A mai fost exupusa aceasta problema de cateva ori insa fara o ... (vezi toată discuția)