avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... training intern cu delegatie si contract aditional ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

training intern cu delegatie si contract aditional semnat pentru 3 ani pentru costuri

Salut, sper ca din subiect este destul de clara intrebarea mea. Am fost trimis de firma la care lucrez in strainatate la specializare si am fost pus sa semnez un contract pe 3 ani ca nu voi pleca din firma altfel sunt obligat sa platesc o anumita suma de bani corespunzatoare costurilor de specializare.
Specific ca specializarea s-a facut intern, in cadrul firmei, de catre angajatii acesteia, care "transferau" know-how echipei din romania

In momentul de fata, datorita unor conditii de lucru prost implementate, de care firma este constienta, mi s-a alterat starea de sanatate asa ca vreau sa imi depun demisia.

Va rog sa imi spuneti daca firma poate sa imi impute acei bani (mai ales pe fondul situatiei de lucru de care ei sunt constienti si au promis marea cu sarea dar nu au facut nimic)?

Daca se ajunge la judecata, vor avea castig de cauza in instanta pe baza semnaturii mele pe un act care daca nu il semnam nu stiam cat mai lucrez la ei? In plus, conditiile de lucru din incapere nu imi erau cunoscute la vremea respectiva.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
realthor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 19 Iulie 2016
Nerespectarea de catre dvs. a obligatiei de a nu avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional, va determina obligarea la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea dvs profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună am fost angajata intr o firma ( franciza) din românia. ... AlGh AlGh Bună Am fost angajata intr o firma ( franciza) din România. La semnarea contractului am semnat și un act adițional care avea o clauza cum ca dacă plec ... (vezi toată discuția)
Adaugare clauza cu privire la formarea profesionala Flaviusela Flaviusela Va rog sa ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: La societatea la care lucrez, dorim sa adaugam in contractul individual de munca o clauza cu privire ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim- training platit de catre angajat ioannanice ioannanice Buna ziua. Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care se mentioneaza ca dispun de training de vanzari, training de produs, training la locul ... (vezi toată discuția)