avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis bloc

Buna ziua.
Locuiesc intr.un bloc cu patru etaje,12 apartamente,toti proprietari.
Nu avem o asociatie de locatari.
Majoritatea dintre proprietari vrem sa reparam acoperisul(inlocuit),insa sunt 3 proprietari care nu vor sa participe financiar.
Ce putem face pentru a obliga toti proprietari sa participe cu suma stabilita la inlocuirea acoperisului?

Cel mai recent răspuns: MirceaEne , utilizator 13:30, 22 Iulie 2016
Art. 654-NCC
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.

Cei 9 care sunt de acord ii notifica pe cei trei indaratnici printr-o scrisoare cu confirmare de primire despre obligatiile pe care le au in conformitate cu prevederile codului civil iar daca nu vor sa contribuie la reparatii le puneti in vedere ca vor fi dati in judecata urmand sa plateasca si cheltuielile de judecata si pe cele cu onorariul avocatului.
Castigati sigur!:)
Chiar daca nu aveti asociatie de proprietari, puteti sa va organizati cat de cat pentru a va ajuta. Faceti o sedinta cu vecinii si intocmiti un prices verbal cu ceea ce hotarati. Desemnati la acea adunare 1-3 proprietari care sa va reprezinte in relatia cu executantul lucrarii dar si in relatii cu fiecare proprietar. Printre altele hotarati si consemnati in PV ca acest sau acesti reprezentanti ai dumneavoastra vor strange banii de la ceilalti vecini, vor incheia contractul cu executantu, vor supraveghea lucarile, vor face receptia... vor achita costul lucarii...
@cyan,

In cazul in care blocul este nou ( terminat in 2013) apartamentul cumparat acum 10 luni,si pe mine ma ploua in casa ( dezvoltatorul nu a facut nimic altceva decat sa vina sa puna niste banda bituminoasa, care oricum nu a facut nimic.) .Eu vreau sa schimb acoperisul, cine va suporta cheltuielile noi, toti proprietarii sau dezvoltatorul?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis in bloc fara asociatie Acoperis22 Acoperis22 Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol). Nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ... AndreeaOnute AndreeaOnute Bună ziua. Am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ale coproprietatii într-un bloc și va rog sa ma ajutați. Avem un pod mare care poate fi ... (vezi toată discuția)
Buna! in scara blocului meu persista un miros de ani de zile ... Sara19sto Sara19sto Buna! In scara blocului meu persista un miros de ani de zile care vine de la vecinii nostri Au fost chemate autoritățile DSP însă în zadar pentru ca nu ... (vezi toată discuția)