avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cand inceteaza un contract de inchiriere?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cand inceteaza un contract de inchiriere?

sunt intr/o mare dilema,va rog sa/mi dati un raspuns:
Am un contract de inchiriere intre doua societati comerciale,care stipuleaza la Art; 10 INCETAREA CONTRACTULUI si la Art 11. REZILIEREA CONTRACTULUI.
In calitate de chirias, conform Art.11 referitor la rezilierea contr.,am respectat procedura de reziliere prevazuta in contract si anume am depus o notificare scrisa proprietarului prin care am solicitat rezilerea contractului incepand cu data de 18 feb 2009. Proprietarul a luat la cunostinta, a inregistrat/o si a raspuns in scris PE ACEEASI NOTIFICARE, notand ca "este de acord cu rezilierea contractului incepand cu data de 18.feb.2009."Deci procedura de reziliere a fost respectata!!!
In acelasi timp Art 10 ,incetarea contractului, prevede ca incetarea contractului se produce prin acordul partilor,sau ,de drept le expirarea perioadei de inchiriere.
Va rog sa/mi raspundeti:
contractul este INCETAT???????????
Acea notificare certifica acordul partilor??????????
Multumesc anticipat!!!!!
Cel mai recent răspuns: minalex , utilizator 14:12, 20 August 2009
Raspunsul este afirmativ la toate intrebarile d-voastra.
Una dintre modalitatile de incetare a locatiunii este denuntarea unilaterala.Aceasta este un act unilateral de vointa,produce efecte fara a fi nevoie de acceptarea ei de catre cealalta parte.De regula,se face in scris pentru a putea fi probata.
Dv. aveti si acceptul proprietarului,asa incat drepturile si obligatiile izvorate din contract inceteaza de la data la care faceti referire.
VA MULTUMESC TUTUROR PENTRU RASPUNS!!!!!
Daca imi permiteti si mai doriti sa/mi raspundeti in continuare:
Dupa expirarea perioadei de preaviz din notificare, chiriasul a ramas in continuare in spatiul comercial,la cererea verbala a proprietarului,din cauza faptului ca acesta nu a gasit un alt chirias,iar spatiul face parte dintr/un complex comercial mai mare, fara vad comercial,din care au plecat succesiv mai multi chiriasi.Proprietarul a motivat acceptul de a ramane chiriasul in spatiu ,spunand ca locatia respectiva se afla chiar la intrarea in complex si ca inchiderea temporara ii va fi afectata imaginea publica,aceasta optiune neavand nici un temei contractual.
Dupa expirarea perioadei de preaviz,proprietarul nu amai facturat chirie sau utilitati,si nu a facut vreo notificare scrisa chiriasului.
SPETA:
Din cauza contextului general, chiriasul (ca si alti chiriasi din complex.nu putini la numar!!!) a ramas de plata cu chirii restante ,din care a mai achitat si dupa incetarea contractului.
Proprietarul nu a emis niciodata somatii de plata,dar la momentul prezent,CONFORM UNEI CLAUZE DIN CONTRACT,doreste sa preia in custodie marfurile chiriasului pentru valorificare,si recuperarea chiriei restante.
iNTREBARE:
ARe acest drept??????????????
VA ROG TARE MULT SA/MI DATI UN RASPUNS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
MULTUMESC ANTICIPAT
Daca ati ramas in continuare in acel spatiu,sunt de parere ca va poate cere chiria in continuare...
Dar intrebati cu privire la valorificarea marfurilor:daca ati stabilit printr-o clauza acea modalitate de recuperare a chiriei, sigur ca are acest drept.
Ce frumos ar fi daca oamenii ar intreba, inainte de a face o actiune, un avocat.#-o
Nici acum nu e tarziu!(nu e foarte tarziu). Mergeti cu contractul de locatiune la un cabinet de avocat!
Sfaturi pot fi date multe, dar nu la obiect intrucat un contract se interpreteaza prin prisma tuturor clauzelor.
Succes!

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)
Un proprietar poate prelua in custodie marfurile chiriasului pentru recuperarea chiriei restante? minalex minalex Contractul de inchiriere a fost reziliat unilateral de catre CHIRIAS in feb 2009.Proprietarul si/a dat acordul scris de reziliere. In continuare,dupa ... (vezi toată discuția)
Dupa incetarea unui contract de inchiriere acesta mai produce efecte? minalex minalex contractul de inchiriere pentru un spatiu comercial a incetat in luna feb.2009 prin notificare scrisa de reziliere unilaterala de catre chirias.Proprietarul ... (vezi toată discuția)