avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu-persoanele cu ajutor social?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu-persoanele cu ajutor social?!

Buna ziua!
Primesc astazi un Newsletter de la Avocat net.ro care zice
:"Persoanele asigurate în sistemul sanitar autohton sunt îndreptățite să beneficieze de o serie de concedii medicale, conform legislației în vigoare, printre care se numără concediul de maternitate și cel medical. Pe deasupra, în timpul acestor concedii, asigurații ..."
Pai, dupa exprimare, si persoanele care primesc ajutor social sunt " asigurate în sistemul sanitar autohton"!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 19 Iulie 2016
1. Da, asa este, cei care primesc ajutor social sunt asigurati la sanatate, putand sa beneficieze de asistenta medicala gratuita.

2. Dati-mi, va rag, si mie linkul sa vad si eu de unde este textul respectiv!
Il gasiti aici :

Ești asigurat în sistemul sanitar de stat? Iată concediile de care poți beneficia
www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc.
Am primit acest mesaj pe mail-ul meu, deoarece sunt abonat la Newsletter, si primesc noutati.
Va rog sa copiati si sa dati paste in Google search textul: Persoanele asigurate în sistemul sanitar autohton sunt îndreptățite să beneficieze de o serie de concedii medicale, conform legislației în vigoare, printre care se numără concediul de maternitate și cel medical. Pe deasupra, în timpul acestor concedii, asigurații .
1. - Articolul mentionat a cuprins initial o greseala, rectificata astazi:
Rectificare (19.07.2016): Într-o versiune anterioară a articolului scria, în mod eronat, că pentru asigurați se plătește contribuția la sănătate. Este vorba, de fapt, de contribuția pentru concedii medicale.

- Denumirea corecta este contributia pentru concedii si indemnizatii.

2. Asadar de concedii medicale si indemnizatiile aferente beneficiaza numai cei pentru care se plateste cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

3. Plata din alte surse a contributiei sociale la sanatate pentru anumite categorii de persoane (cum ar fi cei care primesc ajutor social) nu da dreptul la a beneficia de concedii medicale ci numai la asistenta medicala gratuita.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal roxana.sike roxana.sike Buna,ma aflu intr-o situatie ciudata pt care nu am gasit raspunsuri la institutiile publice. Sunt insarcinata ,ar trebui sa nasc undeva dupa data de 20 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate la contract de drepturi de autor tina militaru tina militaru Buna ziua. Am o mare nelamurire. Sunt angajata din 01.01.2011 cu contract de drepturi de autor pe durata nelimitata. Acum sunt insarcinata si urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii de gravide ptr pfa mihaelaionel87 mihaelaionel87 Buna ziua, Ma numesc Mihaela si va rog sa-mi raspundeti daca.... Sunt insarcinata si lucrez cu contract de colaborare la o companie de asigurai, avand un ... (vezi toată discuția)