Buna ziua! sefii au anuntat ca de la 1 august se va inchide punctul de lucru in care eu lucrez.voiam sa stiu ce obligatii au ei fata de noi,angajatii? mentionez activitatea:comert cu amanuntul in magazine nespecializate,cu vanzare predominanta de produse alimentare.
1. Acordarea preavizului, neacordarea acestuia atrage sancţiunea nulităţii deciziei de concediere.
2. Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele.
Reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. De exemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz va trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.
3. Codul muncii - art.67 - prevede fara sa faca vreo distinctie intre salariatii din mediul privat si bugetari ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
cat despre concediu?imi puteti furniza cateva informatii,va rog? ma refer la faptul ca eu,de exemplu,am lucrat 2 ani si nu am avut nici macar 1 zi de concediu de odihna.dar la fiecare 6 luni trebuia sa semna o foaie cum ca ne luam concedii.Ideea este ca nu am facut niciodata cerere de concediu.
Desfiintare post
remenyseg
Buna ziua.
In perioada preavizului pentru desfiintare post angajatul are dreptul de a absenta 8 ore/zi de la programul unitatii pentru a-si cauta loc de ... (vezi toată discuția)