avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot sesiza Autoritatea pentru Protecția Datelor ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot sesiza Autoritatea pentru Protecția Datelor (ANSPDCP) daca apare numele si prenumele meu public fata consimtamantul meu ?

Buna ziua,

Asa cum spune si titlul, numele si prenumele meu apar fara consimtamantul meu pe un forum public unde o persoana rau intentionata ma denigreaza si calomniaza.

Am luat legatura cu firma de hosting unde acel forum este gazduit si mi-au dat telefonul si e-mailul persoanei in cauza. Am trimis notificari catre persoana respectiva insa vreau sa va intreb daca este in regula aceasta cale intrucat firma de hosting detine practic datele mele si nu persoana rau intentionata, nu ar trebui ca firma de hosting sa ia atitudine ?

Am inteles ca trebuie sa astept 15 zile de la notificarea operatorului pana cand pot sa sesizez Autoritatea pentru Protecția Datelor (ANSPDCP) .

Daca dupa aceste 15 zile nu se rezolva problema, reclamati pe numele cui o trimit ? Pe numele persoanei respective sau a firmei care gazduieste forumul ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 21:40, 19 Iulie 2016
In temeiul legii 677/2001pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date,aveti oportunitatea de va exercita anumite drepturii,printre care dreptul la opozitie asupra datelor art.15 ,interventie art.14, cititi legea si vedeti exact in ce conditii puteti sesiza Autoritatea de Supraveghere respectiv actiona in judecata respectivul operator de date. .
Am citit legea si tocmai de aceea ma aflu aici ca sa fiu sigur ca am interpretat corect.

Imi puteti spune dumnevoastra ? Sunteti avocat?
Ati interpretato corect,nu puteti sesiza Autoritatea mai devreme de cele 15zile in care va adresati operatorului,respectiv exercitarea drepturilor mentionate in postarea anterioara de mine respectiv daca operatorul nu remediaza situtatia de care va plangeti.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
geo-vem, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

Persoana mi-a raspuns deja, insa continua defaimarea si refuza sa coopereze. Acest lucru imi permite sa depun chiar de maine plangerea, corect?

Nu mi-ati raspuns la intrebare. Pe numele cui completez plangerea?
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
andoseg2, utilizator
Expunerea faptelor respectiv in legatura cu numele etc,trebuiesc detailiate in plangerea catre autoritate,ati zis ca ati scris si va raspuns ,folositiva de acestea si sa le depuneti in xerocopie, intrati pe pagina institutiei,vedeti exact modelul la care va incadrati si actionati nu ezitati.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvaluire date cu caracter personal Morpheus99 Morpheus99 Problema mea este urmatoarea: am avut o disputa cu un individ pe un alt forum. Pentru a posta pe acel forum am folosit un serviciu de internet de pe o cartela ... (vezi toată discuția)
Calomniere si defaimare pe forum online Ristina Ristina Am fost insultata si calomniata grav, cu acuze care daca ar fi adevarate mi- ar atrage pedepse legale, pe un forum online, pe numele meu real, nu pe nickul ... (vezi toată discuția)
Mesaje calomnioase pe facebook castelano castelano ce masuri se pot lua impotriva celor care iti trimit mesaje calomnioase,de santaj si prin care jignesc toata familia fara a avea nici o baza reala ? este ... (vezi toată discuția)