avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare platitor TVA in UE pentru PFI sau SRL-d
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare platitor TVA in UE pentru PFI sau SRL-d

Buna ziua,
Vreau sa imi fac un site online .
1. Ce este mai bine sa -mi fac PFI (sunt medic) sau SRL-d (nu am mai avut firma)?
2.Furnizorul pe care l-am contactat mi-a cerut sa fiu inregistrat ca platitor de TVA UE (in caz contrar imi vinde produsele cu cca 25% mai scumpe) , va fi verificat in sistemul european. Marturisesc ca nu ma pricep, de aceea as prefera sa imi deschid PFI unde am vazut ca e mai simplu (asa cred).In conditiile in care eu chiar daca imi deschid un SRL-d la inceput nu voi fi considerata in categoria "platitor de TVA" ma afecteaza acest lucru in relatia mea contractuala cu furnizorul meu din UE? Concret mi se va da de la circa financiara acest "numar de inregistrare european" ?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Lamuriri tva Marius20100 Marius20100 Buna ziua, Voi deschid un magazin online, costituit ca si SRL. Achizitionez marfa de la furnizori din U.E. si SUA si o vand in Romania persoanelor fizice. ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - speta tva radug0314 radug0314 Buna ziua, Imi voi deschide un SRL-D al carui obiect de activitate va presupune prestarea de servicii in online catre persoane fizice, pentru trei categorii ... (vezi toată discuția)
P.f.a. platitor de tva sau nu (pt magazin online)? andrei1003 andrei1003 Buna ziua, Sunt inregistrat ca P.F.A. in domeniul comert online,am cateva intrebari la care as dori daca puteti sa-mi raspundeti cat de simplu: 1.Cum ... (vezi toată discuția)