avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare cerificat inmatriculare autoturism la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare cerificat inmatriculare autoturism la schimbarea domiciliului?

Am un apartament in Brasov si un autoturism inmatriculat in Bv.De curand, cu ocazia casatoriei, mi-am schimbat domiciliul din buletin, capatand rezidenta in Bucuresti. As dori sa stiu daca este obligatoriu sa imi schimb certificatul de inmatriculare al masinii pe noua adresa din buletin, daca voi continua sa imi pastrez si locuinta din Brasov. Intreb aceasta intrucat in urmatoarele doua saptamani vom pleca in vacanta in afara tarii cu masina noastra si nu as dori sa avem probleme la granita din cauza ca autoturismul este inmatriculat in Bv iar domiciliul din buletin este in Bucuresti. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:55, 21 Iulie 2016
Probabil ca dv ati primit viza de resedinta=flotant
In acest caz domiciliul dv stabil este in Brasov ,acolo unde aveti deschis rol fiscal ,unde achitati obligatiile fiscale aferent bun imobil+bun mobil
Daca domiciliul dv stabil ramane in Brasov,atunci nu este necesar sa solicitati schimbarea talonului
Schimbarea talonului,se face in termen de 30 de zile de la data schimbarii domiciliului stabil
In cazul schimbarii domiciliului stabil in alt judet este necesar sa se solicite si schimbarea placutelor de inmatriculare

Nu este chiar asa. Nu este flotant, prin casatorie imi schimb domiciliul stabil. Dar imi voi pastra si proprietatea din Brasov, deci si rolul fiscal de acolo, pt casa si masina. Deci, intrebarea mea este daca este OBLIGATORIE schimbarea talonului masinii pe noua adresa din buletin, sau pot sa o pastrez pe cea veche, intrucat este tot proprietatea mea acel apartament din Brasov. Rolul fiscal din Bv se mentine. Numai adresa de rezidenta va fi in Bucuresti.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
CBM, utilizator
Nu. Deoarece la adm.fiscala locala o sa aveti si de platit impozitul pe apartament. O sa intampinati ceva probleme cand o sa va opreasca politia la un control de rutina, ceea ce insemna ca amenda nu o sa primiti.
Interventie moderator

@CBM

Ati deschis doua discutii pe aceeasi tema. Din aceasta cauza pe cea de adoua postata v-am sters-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata auto la financiar catalinux1984 catalinux1984 Buna ziua, va rog sa mă ajutați cu un răspuns la întrebarea urmatoare.: Am domiciliul din buletin pe Călărași, autoturismul tot pe Călărași (logic), ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu stabil- unde pot radia masina? Myador Myador Buna ziua, Am o masina cumparata in 2006. Platesc impozitul pentru ea in orasul unde aveam domiciliul stabil in acea perioada (respectiv la parintii mei in ... (vezi toată discuția)
Achizitionare autovehicul IuliaCojo IuliaCojo Locuiesc in Brasov insa domiciliul din buletin este in alt judet. Am doar viza de flotant valabila pe 1 an. Doresc sa imi cumpar o masina si ma interesa daca ... (vezi toată discuția)