avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantie imobile noi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantie imobile noi

Buna ziua!
M-am mutat de curand intr-un mini-bloc nou.
Ce as vrea sa stiu este daca dezvoltatorul are obligatia de a inmana niste garantii scrise pentru fiecare element al cladirii (structura, tamplarie, finisaje, etc). In mod normal raspunsul este DA. Nu mi se pare normal ca la 2 luni de la cumpararea unui apartament nou sa-mi schimb pe banii mei usa de termopan care s-a dereglat din cauza montajului defectuos. Pana si pantofii au 30 de zile garantie...

Multumesc.

Cele bune,
Liviu
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:21, 19 August 2009
Buna ziua,

Dezvoltatorul nu are obligatia sa va inmaneze niste certificate de garantie in forma scrisa. El raspunde insa pentru viciile existente la imobil. De asemenea trbuie sa va ofere o garantie pentru piesele montate cel putin in conditiile in care a primit garantie de la producator sau de la cel de la care le-a achizitonat. Pentru usa de termopan sunt convins ca exista o garantie data de firma care a montat termopanele dezvoltatorului.
Pentru a-l face sa raspunda pentru vicii / garantie, daca el nu rezolva aceste probleme de buna voie, atunci trebuie sa il actionati in instanta.
liviu_navacioiu a scris:
Ce as vrea sa stiu este daca dezvoltatorul are obligatia de a inmana niste garantii scrise pentru fiecare element al cladirii (structura, tamplarie, finisaje, etc). In mod normal raspunsul este DA.

Raspunsul este nu. Un imobil (cu tot ceea ce il compune) nu este un produs, asa cum sunt pantofii, iar regimul de garantii nu este acelasi. Vanzatorul raspunde in temeiul legii pentru viciile bunului vandut, fara ca acest lucru sa fie conditionat de vreun certificat. Cu atat mai putin se poate acorda o garantie pentru o parte a imobilului, cum e structura de rezistenta.

Daca vanzatorul are la randul sau garantii de la terti, cum e in cazul tamplariei, diverselor instalatii, etc, atunci el are obligatia ca, dupa ce il anuntati despre defectiune, sa contacteze furnizorul garantei sale si sa va puna in legatura pentru remediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie firma termopane Asan27 Asan27 Buna seara, In urma cu o luna geamul de la terasa s-a crapat de sus pana jos-nu in urma unei impact sau lovituri, ci pur si simplu. Apartamentul este nou, ... (vezi toată discuția)
Vicii locuinta feliciaburducea feliciaburducea buna ziua. am cumparat o casa in 2014 si de atunci am descoperit vicii de constructie. am schimbat incalzirea in pardoseala, cu una electrica , acum am ... (vezi toată discuția)
Ce anume acopera garantia acordata pentru montajul unei usi? firsd firsd Buna ziua Societatea X vinde cumparatorului Y o usa metalica pe care i-o si monteaza. Pentru montaj ofera garantie de 2 ani. Dupa aproximativ 8 luni, ... (vezi toată discuția)