Va salut cu respect !
Am nevoie de sfat in urmatoarea problema, am mostenit un teren, impreuna cu fratele meu si am facut succesiunea, astfel el are parcela din spate si drum de servitute ,lat de 3 m, iar eu am parcela din fata, cu deschidere in strada de aprx.12 m. El a construit o casa, cu autorizatie de constructie pe parcela lui iar acum, dupa 3 ani, cand doresc sa vand partea mea, am constata la masuratoarea facuta de cadastrist ca are casa construita pe granita, chiar incalca putin. Intrebarea mea este daca mi poate ceda o parte din drumul de servitute astfel incat eu sa ajung fizic la suprafata din acte.....in caz contrar cred ca va trebui sa ma juc cu el si probabil va trebuii sa darama casa.
VECIN 1
Lotul 1
VECIN 3 VECIN 2
lotul 2 lotul 3
STRADA
schita arata cam asa,eu am lotul 2 iar el are 1 si 3 si vreau sa stiu daca mi poate vinde o bucata din acel lot3, care reprezinta drumul de servitute, lat de 3 m.
Multumesc mult!
dacă spuneți că fratele d-voastră vă încalcă puțin teritoriul, vă recomand o învâțătură din această pildă:
O fâşie de pământ, motiv de ceartă între doi fraţi. Unul din frați (avându-l în grijă pe tatăl lor) susține că i-a dat pământul cu ,,limbă de moarte'' , iar celălalt susține că l-a primit cu acte de la tatăl lor.
În timp ce se certau în bătătură, un preot care le știa problema se oprește în dreptul lor și le spune: nu vă mai certați, pentru că pământul nu este al vostru, ci voi sunteți ai lui.
Concluzie: puteți vinde pământul fără neînțelegerea cu fratele d-voastră la un preț bun, ori vindeți (la pachet) pământul cu tot cu conflict la un preț mult mai mic.
Front stradal
radugr
Buna ziua,
detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)