Am semnat antecontractul si am platit avansul pentru un apartament intr-un bloc nou.
Intre timp am vazut ca este deschis un dosar din partea prefectului pentru anularea autorizatiei de construire a bloclui.
Blocul este terminat, apartamentul a fost identificat, s-a realizat receptia lucrari.
Alte apartamente au fost vandute de anul trecut.
Ce efect ar avea anularea autorizatiei de construire, atat pentru mine cat si pentru cei care au cumparat deja un apartament in bloc.
Din speta data, inteleg ca initial s-a decis anularea autorizatiei si daramarea casei, iar la recurs s-a decis anularea autorizatiei, dar nu si daramarea casei, si nici nu s-au acordat despagubiti, pentru ca nu se darama casa.
Cauza a fost "eroare umana" ca nu si-au dat seama ca a uitat sa adauge si autorizatia de la Asociatia Civila pentru certificatul de urbanism.
Iar la final, proprietarul poate sa ceara un nou certificat de urbansim, o noua autorizatie de construcie si primaria poate face un proces despre daramarea constructiei.
Pare destul de complicata speta asta, mai ales cu instantele au decis diferit una fata de cealalta.