avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare autorizatie de construire apartament cumparat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare autorizatie de construire apartament cumparat

Buna ziua,

Am semnat antecontractul si am platit avansul pentru un apartament intr-un bloc nou.
Intre timp am vazut ca este deschis un dosar din partea prefectului pentru anularea autorizatiei de construire a bloclui.

Blocul este terminat, apartamentul a fost identificat, s-a realizat receptia lucrari.
Alte apartamente au fost vandute de anul trecut.

Ce efect ar avea anularea autorizatiei de construire, atat pentru mine cat si pentru cei care au cumparat deja un apartament in bloc.
Cel mai recent răspuns: mykeandrew , utilizator 18:00, 20 Iulie 2016
Nu inteleg exact, se darama, nu se darama daca se anuleaza definit autorizatia ?
Sunt despagubiti cei care au deja apartament ?
Din speta data, inteleg ca initial s-a decis anularea autorizatiei si daramarea casei, iar la recurs s-a decis anularea autorizatiei, dar nu si daramarea casei, si nici nu s-au acordat despagubiti, pentru ca nu se darama casa.
Cauza a fost "eroare umana" ca nu si-au dat seama ca a uitat sa adauge si autorizatia de la Asociatia Civila pentru certificatul de urbanism.

Iar la final, proprietarul poate sa ceara un nou certificat de urbansim, o noua autorizatie de construcie si primaria poate face un proces despre daramarea constructiei.

Pare destul de complicata speta asta, mai ales cu instantele au decis diferit una fata de cealalta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distante de construire fata de limitele de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Cand am inceput construirea a garajului, am aflat ca in satul unde am casa exista un RLU care te obliga sa ai niste limite ale constructiei fata ... (vezi toată discuția)
Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu autorizatie de constructie anulata steffy.1 steffy.1 Am semnat un contract de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un bloc nou aflat in litigiu afland de litigiu la notariat cand am fost ptr a semna ... (vezi toată discuția)