As vrea sa va cer un sfat.... Introducând numele meu pe google, doar la o simpla cautare, pe prima pagina au aparut doua rezultate cu privire la un dosar in care am fost implicati (este vorba de adoptie de tip inchis). Apar numele complete, nr dosarelor, tribunalul, etc., inclusiv la un dosar apar date despre locul de nastere al copilului (numele localitatii, fiind o localitate mica ar fi usor de identificat copilul in caz ca ar avea cineva interesul). Nu doresc ca oricine sa aiba acces la aceste date (nu avem de gand sa informam pe toata lumea despre situatia copilului, cel putin nu inca; nu tinem ascuns, vecinii sau alti apropiati cunosc, insa la scoala nu am mentionat aceasta si nici nu dorim sa mentionam). Inteleg ca dosarele sunt publice, insa nu as dori ca oricine introduce numele meu (sau al sotului) pe google sa aiba acces la toate aceste date. Exista si rauvoitori sau persoane care nu privesc cu ochi buni astfel de situatii (din pacate chiar la el in clasa) si nu as vrea sa aiba copilul de suferit. Pe de alta parte, din pacate deja copilul a avut parte de un incident neplacut si a suferit extrem de mult, el fiind avand doar 6 ani, nu intelege totul (se pare ca tot din cauza publicarii acestor date). Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat .... cum ar fi posibil sau ce ar trebui sa facem sa nu mai apara aceste rezultate la orice cautare pe google (doar prin introducerea numelui meu complet)? De abia astazi am observat, maine avem de gand sa vorbim si la tribunal, insa as vrea sa se rezolve cat mai repede... Nu sunt fapte penale, nu stiu de ce este atat de important sa apara aceste date public la o simpla cautare.....
Cerere la motorul de cautare, la instanță, la site-urile respective, unde se gasesc datele,- pentru blocare si anonimizarea datelor
1. lege [ link extern ]
2.opinie [ link extern ]
si art 1 lit f din [ link extern ]