avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dosar tribunal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dosar tribunal

Buna ziua,

As vrea sa va cer un sfat.... Introducând numele meu pe google, doar la o simpla cautare, pe prima pagina au aparut doua rezultate cu privire la un dosar in care am fost implicati (este vorba de adoptie de tip inchis). Apar numele complete, nr dosarelor, tribunalul, etc., inclusiv la un dosar apar date despre locul de nastere al copilului (numele localitatii, fiind o localitate mica ar fi usor de identificat copilul in caz ca ar avea cineva interesul). Nu doresc ca oricine sa aiba acces la aceste date (nu avem de gand sa informam pe toata lumea despre situatia copilului, cel putin nu inca; nu tinem ascuns, vecinii sau alti apropiati cunosc, insa la scoala nu am mentionat aceasta si nici nu dorim sa mentionam). Inteleg ca dosarele sunt publice, insa nu as dori ca oricine introduce numele meu (sau al sotului) pe google sa aiba acces la toate aceste date. Exista si rauvoitori sau persoane care nu privesc cu ochi buni astfel de situatii (din pacate chiar la el in clasa) si nu as vrea sa aiba copilul de suferit. Pe de alta parte, din pacate deja copilul a avut parte de un incident neplacut si a suferit extrem de mult, el fiind avand doar 6 ani, nu intelege totul (se pare ca tot din cauza publicarii acestor date). Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat .... cum ar fi posibil sau ce ar trebui sa facem sa nu mai apara aceste rezultate la orice cautare pe google (doar prin introducerea numelui meu complet)? De abia astazi am observat, maine avem de gand sa vorbim si la tribunal, insa as vrea sa se rezolve cat mai repede... Nu sunt fapte penale, nu stiu de ce este atat de important sa apara aceste date public la o simpla cautare.....
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
Adaada2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adaada2010 , utilizator 08:41, 21 Iulie 2016
Cerere la motorul de cautare, la instanță, la site-urile respective, unde se gasesc datele,- pentru blocare si anonimizarea datelor
1. lege [ link extern ]
2.opinie [ link extern ]
si art 1 lit f din [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
Marian Bucur, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns. Sper sa se rezolve cat mai repede....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator site www.jurisprudenta.com silvia_jelea silvia_jelea Bună ziua, Cunoaște cineva cine anume deține sau administrează site-ul www.jurisprudenta.com? Multumesc. (vezi toată discuția)
Portalul instantelor de judecata.modificari care nu cred ca sunt bune. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am observat de cateva zile ca portalul instantelor de judecata a suferit anumite modificari si nu se mai pot gasi anumite dosare. Adica doar daca cunosti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt parata dintrun dosat. am mediatizat cazul la ... Oanaask Oanaask Buna ziua! Sunt parata dintrun dosat. Am mediatizat cazul la emisiuna acces direct. M-am trezit ca apar anonimizat 1 in dosar dar eu nu am facuto. Nu am cert ... (vezi toată discuția)