avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fortare angajat sa isi dea demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fortare angajat sa isi dea demisia

Un absolvent de studii superioare s-a angajat anul trecut in septembrie la o firma care solicita pentru postul vacant un absolvent. Procedura se stie care....absolventul a fost la ALOFM Iasi pentru a-si lua repartitia la firma respectiva, si a incasat si o prima de prima angajare in valoare de 500 lei. Legea spune clar care sunt conditiile ca aceasta prima sa nu o returnezi. Angajatorul a semnat conventie cu AJOFM Iasi pentru a beneficia si el de prevederile legale in domeniu (subventie de la stat pentru o perioada de 12 luni). Munca in firma respectiva nu a fost usoara, patronul respectiv manifestându-si in dese rânduri furia pentru ca angajatii nu lucrau cum le spunea el, si aici stiti foarte bine la ce ma refer, marfa vanduta fara acte, incasari fara documente si altele. Magaria a mers atat de departe incat a inceput presiunea angajatorului asupra angajatilor de a-si da demisiile, el nepuntand da pe nimeni afara pentru ca ar fi trebuit sa returneze banii incasati de la stat. La inceputul anului absolventul angajat si-a exprimat dorinta ca la sfarsitul lunii iunie inceputul lunii iulie sa beneficieze de 2 saptamani de concediu de odihna, si cu acordul verbal atat al patronului cat si al colegilor si-a cumparat un bilet la mare (achizitionat in luna februarie 2016). La inceputul lunii iunie persoana in cauza face cerere de acordare concediu de odihna pentru perioada respectiva, si angajatorul, cu furia in continuare in cap, in ultima sapatamana de serviciu, inaintea concediului ii spune ca nu ii aproba concediul. angajatorul spunandu-i ca singura posibilitate sa plece in concediu este sa-si prezinte demisia. Persoana a plecat in concediu si dupa doua saptamani s-a reintors la serviciu unde angajatorul intre timp schimbare codul de acces la firma al persoanei, neanuntindu-l de acest lucru, el fiind in continuare salariat al acelei firme. Alarma s-a declansat , firma de securitate a venit, a venit si patronul si i-a spus ca singura solutie ca persoanei sa nu ii faca dosar penal pentru intrare prin efractie este sa isi dea demisia. S-a ajuns la o intelegere cu patronul pentru o incetare amiabila a relatiilor de munca, intelegere agreata si in scris prin aprobarea cererii de incetare a raporturilor de munca prin acordul partilor. Magaria merge mai departe si patronul emite decizie de incetare a raporturilor de munca prin demisia fara perioada de preaviz a angajatului, modalitate care il scapa pe el de a returna la stat banii incasati pentru subventionarea locurilor de munca pentru tineri absolventi. Ce sfat ii dati persoanei respective?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 21 Iulie 2016
Persoana in cauza are o copie de pe aprobarea cererii de incetare a raporturilor de munca prin acordul partilor ?
Da, este semnata si stampilata de angajator
In acest caz, poate ataca in instanta decizia de incetare a c.i.m. , intrucat raportul de munca trebuia incetat in baza art.55 lit.b C.mun. si nu in baza art.81 C.mun.- demisie.
Multumesc. S-a facut adresa catre angajator prin care s-a solicitat anularea deciziei de incetare conf art 81 (7) si emiterea unei noi decizii conform art 55 lit b). Nu s-a primit nici un raspuns si nici nu va face acest lucru. Care este termenul in care sa se incadreze pentru formulare si depunere chemare in judecata la tribunal.
Cand s-a primit decizia de incetare ?

Alte discuții în legătură

De ce nu mi se accepta demisia? Ciubotzel Ciubotzel Buna ziua, Am o mica/mare problema la locul de munca: intentionez sa demisionez prin articolul 55 litera b (acordul partilor) si nu mi se aproba demisia. ... (vezi toată discuția)
Schimbare job dupa maternitate ibitza78 ibitza78 Acum sunt in concediu de maternitate, iar pe 09.12.2011 trebuie sa ma introc la lucru. Mi-am gasit un nou job si nu mai vreau sa ma intorc la firma la care ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu art 55 lit b adrian1966 adrian1966 In data de 22.02.2017 mi-am depus cererea de incetarea a contractului de munca , incepand cu data de 24.02.2017 . Nu am primit nici un raspuns . ce ma ... (vezi toată discuția)