avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Scoate sume de bani din interprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Scoate sume de bani din interprindere individuala

buna ziua
doresc sa infintez o interprindere individuala unde o sa prestez niste servicii de consultanta pentru o firma.
Aceasta firma imi va plati contravaloarea salariului meu in urma emiterii unei facturi de mine de pe aceasta intrep. individuala.
cum voi putea eu sa scot acesti bani din casa pentru ai folosi pentru uz personal? exista un registru de casa ce trebuie sa fac?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
miguelanhel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:24, 21 Iulie 2016
dvs nu veti fi salariat ci veti avea un onorariu stipulat in contractul dintre PFA ul dvs si firma respectiva. Dvs veti achita impozitele si asigurarilor sociale si de sanatate la trimestru. Atat. Restul banilor sunt ai dvs ii puteti folosi cum doriti. Nu e ca la un SRL. Se tine o contabilitate primara. Luati legatura cu un contabil sa va spuna. Trebuie sa depuneti niste declaratii fiscale estimative etc...
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
ContSters338589, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banii din intreprindere individuala jamescicio jamescicio Detin o Intreprindere Individuala cu cod caen de prestari servicii si detin cont la banca unde de curand am castigat 15000 de RON. Vreau sa stiu daca am voie ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cod caen 4321 - impozitare in sistem real - neplatitor de tva Rus-Nicu Rus-Nicu Buna, Doresc sa infiintez un PFA in domeniul instalatielor electrice cod CAEN 4321. La Cluj Napoca pentru CAEN 4321 venitul a fost stabilit la 22300 RON pe ... (vezi toată discuția)
Tipizate ContSters115447 ContSters115447 Buna ziua,deschid un magazin mixt si as dori sa aflu ce tipizate minime am nevoie pt k intr-o saptamana deschid,multumesc (vezi toată discuția)