Buna ziua!
In dec 2006 am suferit un accident rutier:circuland cu masina societatii,in timpul seviciului,am fost lovit frontal de un autocar inmatriculat in Rep. Moldova.Vina a fost 100% a soferului basarabean .Primul certificat medico-legal a fost de 150 de zile necesare vindecarii.In urma unei expertize medicale ceruta de cei de la judecatorie a rezultat ca recuperarea mea nu este si nu va fi completa:grad invaliditate III + necesitate unei proteze la sold(recomandata in 2-5 ani).Sunt sau mai bine zis am fost sofer profesionist si intructor auto....iar acum nu mai pot sa conduc din cauza invaliditatii(pareza picior stang).Procesul a inceput in sept 2007 iar in dec 2008 o prima instantza l-a condamnat pe basarabean la 1,5 ani cu suspendare si obliga firma de asigurari din Moldova,pe baza Cartii Verzi,prin asiguratorul corespondent in Romania la plata de daune materiale si morale.Cei de la asigurari (si cei din Moldova si cei din Ro.)au facut recurs (considera suma prea mare) si din ian 2009 se judeca apelul la instantza superioara.Pana acum au fost 3 infatisari la apel fara nici un rezultat:tot s-a amanat pt lipsa de procedura ....ba cu basarabeanul,ba cu Asiguratorul.
Dupa parea dumneavoastra : 1. Cat sa mai dureze apelul la aceasta instantza? 2. Se poate face recurs la Curtea de Apel de catre mine sau iar de Asigurator? 3. Poate exista o diferentza mare intre judecata instantelor?
Va multumesc si va salut cu respect!
~ final discuție ~