avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier-vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier-vatamare corporala

Buna ziua!
In dec 2006 am suferit un accident rutier:circuland cu masina societatii,in timpul seviciului,am fost lovit frontal de un autocar inmatriculat in Rep. Moldova.Vina a fost 100% a soferului basarabean .Primul certificat medico-legal a fost de 150 de zile necesare vindecarii.In urma unei expertize medicale ceruta de cei de la judecatorie a rezultat ca recuperarea mea nu este si nu va fi completa:grad invaliditate III + necesitate unei proteze la sold(recomandata in 2-5 ani).Sunt sau mai bine zis am fost sofer profesionist si intructor auto....iar acum nu mai pot sa conduc din cauza invaliditatii(pareza picior stang).Procesul a inceput in sept 2007 iar in dec 2008 o prima instantza l-a condamnat pe basarabean la 1,5 ani cu suspendare si obliga firma de asigurari din Moldova,pe baza Cartii Verzi,prin asiguratorul corespondent in Romania la plata de daune materiale si morale.Cei de la asigurari (si cei din Moldova si cei din Ro.)au facut recurs (considera suma prea mare) si din ian 2009 se judeca apelul la instantza superioara.Pana acum au fost 3 infatisari la apel fara nici un rezultat:tot s-a amanat pt lipsa de procedura ....ba cu basarabeanul,ba cu Asiguratorul.
Dupa parea dumneavoastra : 1. Cat sa mai dureze apelul la aceasta instantza? 2. Se poate face recurs la Curtea de Apel de catre mine sau iar de Asigurator? 3. Poate exista o diferentza mare intre judecata instantelor?
Va multumesc si va salut cu respect!
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 20:12, 19 August 2009
1. Greu de spus . Ramane ca procedura sa fie indeplinita ca instanta sa poata delibera ulterior sau sa ramana in pronuntare hotararea
2. Se poate face recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii hotararii instantei.
3.Pot exista diferente mari intre sentinte ...B-)
SUCCES!
=D>
Din pacate acesta este sistemul si procedura...greoaie...
Pina la epuizarea tuturor cailor de atac nu aveti ce face. Sa nu uitam ca de aceste cai si proceduri beneficiati si dvs. Sa asteptam sentinta finala.:)
Instanta de judecata are obligatia sa respecte si sa aplice unitar procedura lagala.Asupra perioadei de derulare a procedurii legale nu se poate interveni decat in anumite cazuri legal prevazute..Petru respectarea principiului agalitatii partilor ,pentru un proces echitabil,se impune sa asteptati solutia instantei si functie de continut,va puteti manifesta sau nu,consimtamantul pentru promovarea unei cai de atac.
ionutzmarin a scris:

Buna ziua!
In dec 2006 am suferit un accident rutier:circuland cu masina societatii,in timpul seviciului,am fost lovit frontal de un autocar inmatriculat in Rep. Moldova.Vina a fost 100% a soferului basarabean .Primul certificat medico-legal a fost de 150 de zile necesare vindecarii.In urma unei expertize medicale ceruta de cei de la judecatorie a rezultat ca recuperarea mea nu este si nu va fi completa:grad invaliditate III + necesitate unei proteze la sold(recomandata in 2-5 ani).Sunt sau mai bine zis am fost sofer profesionist si intructor auto....iar acum nu mai pot sa conduc din cauza invaliditatii(pareza picior stang).Procesul a inceput in sept 2007 iar in dec 2008 o prima instantza l-a condamnat pe basarabean la 1,5 ani cu suspendare si obliga firma de asigurari din Moldova,pe baza Cartii Verzi,prin asiguratorul corespondent in Romania la plata de daune materiale si morale.Cei de la asigurari (si cei din Moldova si cei din Ro.)au facut recurs (considera suma prea mare) si din ian 2009 se judeca apelul la instantza superioara.Pana acum au fost 3 infatisari la apel fara nici un rezultat:tot s-a amanat pt lipsa de procedura ....ba cu basarabeanul,ba cu Asiguratorul.
Dupa parea dumneavoastra : 1. Cat sa mai dureze apelul la aceasta instantza? 2. Se poate face recurs la Curtea de Apel de catre mine sau iar de Asigurator? 3. Poate exista o diferentza mare intre judecata instantelor?
Va multumesc si va salut cu respect!

1.asta este un "modus operandi" al instantei la noi .... oare cat va mai dura pana se vor trezi la realitate ?
sunt trasi la raspundere procurori , organe de cercetare penala, pentru : tergiversare !
vom vedea aceeasi situatie si la judecatori ?!? X-(
2. solutia cu parere de rau o zic : nu o intrevad prea repede ... "chestii de procedura" - pana cand ??? :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere rezolutie - cale de atac PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o rugaminte. Clarificati-mi acest aspect: În urma cu un an am avut un proces in care contestam decizia Parchetului la Judecatorie. Mi-a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - recurs si contestatie prin anulare cristinabgd cristinabgd In urma unui accident de circulatie, tatal meu a primit 2 ani cu suspendare si retragerea permisului de conducere pentru un an de zile. Tata are 57 de ani, ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)