avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract de furnizare multianual
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract de furnizare multianual

Cum sa procedez ?
Avand in vedere principiul anualitatii a legii finantelor publice, Se poate incheia un contract de furnizare cartuse tonere pe un an incepand din 1august 2016 pana la 31 iulie2017 cu cantitati estimate pentru 12luni sau
inchei contractul pana la 31 dec 2016 cu cantitati estimate pentru 5 luni si pentru anul bugetar 2017 un alt contract pe perioada de 1 ian. 2017-1 dec. 2017 cu cantitati estimate pentru 12luni?
Pana in prezent am cumparat cu comanda, dar ca sa mai simplific cumpararile directe din catalogul electronic am decis sa inchei un contract de furnizare.
Va rog frumos un raspuns, o parare, un sfat.
Cel mai recent răspuns: kannam , utilizator 22:16, 22 Iulie 2016
Acelasi principiu se aplica si in achizitii publice - exercitiu bugetar.
Un contract de furnizare incheiat pe 2 ani inseamna angajament bugetar pe niste sume care nu au aprobare in buget la data semnarii contractului.
Varianta mentionata de lege care permite o varianta de lucru la aceasta situatie este acordul cadru cu semnarea pe fiecare an a unui contract subsecvent.
Procedura este complexa pentru a se aplica la o achizitie de cartuse. Eu va propun sa efectuati in fiecare an procedura de achizitie cartuse, cu contract anual, si sa va planificati activitatea in ceea ce priveste celelalte proceduri de achizitie pentru a va organiza/usura putin munca.

Bafta !
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
mihaela_faxmedia, utilizator
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Estimare valorii contractului atribuit prin achizitie directa kannam kannam A vand in vedere pricipiul anualitatii si dreptul AC de a prelungi contractul initial conform art 165 din norme, valoarea estimata a contractului de ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati? carmen.bogdan carmen.bogdan Buna ziua, Lucrez la compomartimentul de achizitii publice ale unei institutii publice locale, care are ca structura ierarhica : Director General - Director ... (vezi toată discuția)
Cum estimez corect valoarea la porcedura simplificata, dupa ajungerea la pragul in care nu se mai poate face achizitie directa cristinacarina cristinacarina Am o nelamurire legata de valoarea estimata pe care trebuie sa o contina documentatia in cazul unei proceduri simplificate (fosta cerere de oferta din OUG ... (vezi toată discuția)