avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedii legale care au pe parcurs sarbatori legale cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedii legale care au pe parcurs sarbatori legale cu zile libere

Concediul meu legal, de odihna cuprinde toata luna August cu 23 zile lucratoare. ziua de 15 August este sarbatoare legala cu zi libera. Doresc sa stiu daca in mod legal in luna August am 22 zile de concediu plus ziua de sarbatoare, si mai ramine o zi cu care concediul se prelungeste in Septembrie. Sau se considera toate cele 23 de zile din cauza ca sarbatoarea cade nu in zi lucratoare ci de concediu. mULTUMESC.
Concediu de odihna se prelungeste cu ziua respectiva .
Din Codul muncii:

Art. 145
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.

(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
...
@ gustibenea

In speta, CO se va prelungi pana la data de 01.09.2016 , inclusiv.

Pe data de 02.09.2016 reveniti la munca.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de sarbatoare legala marianpr marianpr In luna August 2012 am fost in concediu de odihna, iar data de 15 August a fost una ditre zilele mele de concediu. Am solicitat inca o zi de concediu pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna , sarbatori legale Manuela Liana Mandache Manuela Liana Mandache Buna ziua, as dori sa stiu daca in perioada concediului planificat exista o sarbatoare legala este obligatoriu sa ti se prelungeasca concediul cu accea zi de ... (vezi toată discuția)
Zilele de sâmbătă și de duminică fac parte din perioada de concediu legală? viktorV viktorV Stimați forumiști, Zilele de sâmbătă și de duminecă cuprinse în zilele de concediu legal, acordat salariatului și admise de angajator, fac parte din ... (vezi toată discuția)