avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna , sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna , sarbatori legale

Buna ziua, as dori sa stiu daca in perioada concediului planificat exista o sarbatoare legala este obligatoriu sa ti se prelungeasca concediul cu accea zi de sarbatoare legala sau societatea iti poate da o zi libera in functie de regulamentul intern, cand este posibil Exemplu: concediu planificat din data 03 aprilie-06 aprilie/2018. In acest caz 06 aprilie sarbatoare legala, vinerea mare dinaintea Pastelui Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Manuela Liana Mandache, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CO se prelungeste cu acea zi.

art.145 C.mun.
....
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
....
In cazul in care CO nu ti se prelungeste cu acea zi, cum ar trebui sa se comporte angajatul? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii legale care au pe parcurs sarbatori legale cu zile libere gustibenea gustibenea Concediul meu legal, de odihna cuprinde toata luna August cu 23 zile lucratoare. ziua de 15 August este sarbatoare legala cu zi libera. Doresc sa stiu daca in ... (vezi toată discuția)
Zilele de sâmbătă și de duminică fac parte din perioada de concediu legală? viktorV viktorV Stimați forumiști, Zilele de sâmbătă și de duminecă cuprinse în zilele de concediu legal, acordat salariatului și admise de angajator, fac parte din ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna zohnermariana zohnermariana As dori sa stiu dupa cat timp de la angajare poti avea dreptul la concediul de odihna si unde anume gasesc in codul muncii lamuriri despre acest lucru! (vezi toată discuția)