Va rog sa-mi spuneti de cand se considera cele 30 zile cu drept de contestatie a deciziei de pensionare - 1. cele 30 zile de la data trecuta pe plic la expediere de la Casa de pensii sau
2. cele 30 zile de la data trecuta pe plic la Oficiul postal de destinatie.
Mentionez ca nu au trecut cele 30 zile de la primirea notificarii de la posta (primirii efective a deciziei) si deja mi-a venit plata pensiei pe care vreau sa o contest . Mai o pot contesta chiar daca am refuzat sa o primesc?
Multumesc
art.149 din Legea 263/2010
(1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii şi de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestaţii, respectiv la comisiile de contestaţii care funcţionează în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii.
....
Se are in vedere data postei ... de la data Oficiului postal de destinatie.
1. - Refuzul de a primi pensia nu va este de ajutor in contestatia pe care o faceti.
- Primirea pensiei nu inseamna ca sunteti de acord cu decizia de pensionare.
Pensie
PAULA.NUTA
as dori sa stiu pot sa fac cerere de recalculare de pensie ptr k sunt nemultumit citi bani primesc?
M-am intilnit cu colege de servici care au lucrat cu mine ... (vezi toată discuția)