avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj la notar

Buna ziua,
Am achizitionat un apartament in al doilea an de la casatorie prin credit prima casa .Mentionez ca valoarea apartamentului a fost dubla fata de valoarea creditului si a fost platita ca si avans din banii dobanditi prin vinderea unui apartament proprietate personala inainte de casatorie.Sotul nu a platit nici macar o rata in acesti 3 ani de credit.Daca cere la divort parte din apartament are acest drept?Creditul este facut pe numele meu el a fost doar coplatitor.Eu as vrea sa pastrez apartamentul si sa platesc in continuare ratele la banca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 16:17, 31 Iulie 2016
Daca cere jumatate poate obtine.
La notar trebuie să vă înțelegeți amiabil.
Dacă nu se întâmplă acest lucru, va trebui să faceți partaj judiciar. La instanța de judecată, puteți cere ca soțul să plătească 1/2 din ratele pe care le-ați achitat singură. De asemenea, solicitați atribuirea către dvs a bunului, iar contribuția dvs la dobândirea bunului să fie mai mare decât cota legală (de 50% pentru fiecare), având în vedere că avansul a fost achitat din banii ce au provenit din vânzarea unui bun propriu al dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2016
Adrian ALBU, Avocat
In promisiunea bilaterala de v/c ati mentionat sursa de proveninta a avansului?
Daca nu puteti demonstra ca ati contribuit cu banii proveniti din vanzarea apartamentului bun propriu acum sotul poate obtine 1/2 din apartament.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca cere jumatate poate obtine.



Pai cum sa poata obtine jumatate daca contributia la achizitionarea apartamentului si la plata ratelor a fost inegala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Achitare credit casa dupa casatorie Ciubotzel Ciubotzel Buna ziua! Am si eu o mica intrebare si sunt sigur ca cineva de pe acest forum ma poate ajuta! :) Sora mea a luat acum 1 an un apartament pt care a dat 20% ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil bun comun, contributii soti diferite hadrian74 hadrian74 Buna ziua, va prezint urmatoarea speta. M-am separat de sotie, avand divortul deja incheiat definitiv. Urmeaza sa impartim suma rezultata din vanzarea ... (vezi toată discuția)