avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj imobil bun comun, contributii soti diferite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj imobil bun comun, contributii soti diferite

Buna ziua, va prezint urmatoarea speta.
M-am separat de sotie, avand divortul deja incheiat definitiv. Urmeaza sa impartim suma rezultata din vanzarea apartamentului: Acest apartament a fost achizitionat in timpul casatoriei noastre astfel, avansul cu mare parte din banii proveniti din vanzarea unui imobil apartinind fostei sotii dinaintea casatoriei, restul fiind creditati de banca.
Specific faptul ca in contractul de vanzare-cumparare al locuintei nu am mentionat faptul ca mare parte din banii pentru avans au rezultat din vanzarea unei locuinte apartinind sotiei dinaintea casatoriei. Intrebarea mea este ca dupa ce vindem apartamentul si achitam banca creditoare, restul sumei cum se va imparti? jumatate-jumatate sau cum cere fosta sotie sa-i fie adaugata si suma cu care ea a contribuit la avansul pentru achizitionarea apartamentului, cererea ei fiind de 75%-25%?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:18, 9 August 2013
in mod legal, sotia isi va retine banii proveniti ca urmare a vanzarii bunului personal urmand sa impartiti numai diferenta.
Banii care au constituit avansul repreziinta un bun propriu al sotiei astfel ca aceasta isi va recupera acesti bani. Diferenta de bani o veti imparti conform cotelor de contributie ale sotilor din timpul casatoriei.
vladfesan a scris:

in mod legal, sotia isi va retine banii proveniti ca urmare a vanzarii bunului personal urmand sa impartiti numai diferenta.


Puteti sa ma indrumati spre legea si articolul care sustin acest mod de impartire a banilor?
Multumesc.
art 340 s urm NCCiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Partajul unui apartament în concubinaj Rares123 Rares123 Bună seara, în urmă cu un an am achiziționat împreună cu fosta iubită un apartament, în rate, ea punând suma de 6 mii de euro, suma care ni s-a ... (vezi toată discuția)