Sunt adm unui SRL 99% ,baiatul meu cu 1%.Societatea detine un apartament si un teren achizitionate de mine cand eram adm si actionar unic al unui alt SRL pe care l-am cesionat in 2008,Dupa divort la partaj ce drepturi are sotia , din societate.?
Sotia are dreptul la 1/2 din bunurile pe care le-ati dobandit in timpul casatoriei. Adica, daca firma a fost realizata in timpul casatoriei, teoretic are dreptul la 1/2 din partile sociale pe care le detineti la aceasta firma, sau mai precis la 1/2 din valoarea de piata a partilor sociale pe care le detineti.
Este o problema delicata si nici in instanta nu exista o practica unitara, insa am vazut de curand doua cazuri in care sotia a castigat o asemenea cerere de partaj si a primit 1/2 din valoarea de piata a partilor sociale ale sotului. Adica: s-a evaluat compania in functie de intregul sau patrimoniu, s-a stabilit care este partea sotului din valoarea companiei, iar sotia a primit dreptul la 1/2 din aceasta valoare.
Teoretic se pot face diverse aparari intr-un asemenea proces, si anume ca banii cu care s-a facut firma au fost ai sotului, etc.
Cred ca ar fi mai bine sa evitati o asemenea situatie mai inainte de a ajunge la un divort+partaj. Un avocat va poate lamuri care sunt posibilitatile pe care le aveti.
capitalul social este de 100 ron.La achizitionarea bunurilor pe firma sotia nu a participat cu nimic,bunurile au fost transferate dintr-o alta soc. unde am fost actionar unic si adm. dar nu ma puteam angaja.In noua firma l-am adus pe baiatul meu doar pentru a putea fi eu salariat.
Partaj srl
zuzi
Buna seara, sper ca postez in sectiunea care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute topicul.
Impreuna cu sotul am infiintat un SRL in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Divort+firma
cammelia
Buna ziua,
as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)