Buna ziua
sotul meu este inchis in Franta din data de 17 martie 2016.
A fost acuzat ca a transportat (furat) un utilaj, care ulterior a fost recuperat, deci nu exista nici un prejudiciu.Se pare ca au fost mai multe persoane (5 in total) care au actionat pentru acest lucru, sotul meu fiind doar transportator. Pe una dintre aceste persoane nu l-au gasit iar sotul meu nu cunoaste decat 3 dintre ei.
Este acuzat ca face parte din acest grup organizat si sotul meu se gandeste chiar sa spuna acest lucru, deoarece am citit si a aflat si el ca daca nu recunosti ce vor ei sa auda, te tin acolo pana te judeca, chiar si ani, timp in care prelungesc detentia provizorie din patru in patru luni.
Problema cea mai grava din cate am inteles este ca in Franta lucrurile decurg foarte greu. Odata ce ai fost inchis nu mai ai nici un drept si se dau aceste mandate de depou din 4 in 4 luni si nu se stie niciodata cand va fi judecat dosarul.
Am incheiat un contract de consultanta cu un avocat in data de 18 mai si abia in data de 01 iulie a intrat in posesia dosarului, la audierea programata sa aiba loc in vederea prelungirii sau nu a starii de libertate a sotului meu cu inca patru luni.
Noi in romania avem o mica firma de transport si facem transport de marfa RO-F-RO, eu sunt administratorul firmei, sotul meu e angajat, avem studii superioare, el e inginer iar eu economist, avem doi copii.
Odata cu inchiderea sotului meu firma a avut de suferit nu mai avem contracte de transport, nu mai produce venituri, iar mie si copiilor mei
ne este foarte greu din punct de vedere financiar.
Avem imprumuturi la banca, garantate cu apartamentul in care eu si copiii locuim.
Am facut demersurile necesare pentru eliberarea sub control judiciar, pana la proces si am prezentat dovezi cum ca are unde sa locuiasca in Franta, la Paris, o prietena de familie care are o firma.
In timpul audierii din data de 01 iulie, judecatorul a afirmat de doua ori ca dovada unui domiciliu in Franta nu este suficienta.
De asemenea daca ar fi cazul si ar fi necesar as plati o cautiune de bani pentru sotul meu.
Avocatul mi-a spus ca va face o noua cerere de eliberare, asta in conditiile in care as avea o promisiune de angajare in Franta.
Familia mea si a sotului meu nu vrea sa-l avem in inchisoare, starea naturala este cea de libertate, mai ales ca are si mari probleme de sanatate. Are dureri permanente de cap la care nu le-am gasit diagnosticul in Romania. Aceste dureri de cap nu trec decat cu Ketonal sau un corespondent, acolo nu gaseste, eu nu pot sa-i trimit si datorita stresului aceste dureri sunt insuportabile.
A avut o intalnire cu avocatul in data de 15 iulie si cu un interpret.
Avocatului caruia i-am dat o suma de bani si cu care am un contract pe care nu prea l-a respectat, i-am pus intrebari legat de dosar dar nu mi-a raspuns.
Eu ii trimit mail-uri in engleza si el imi raspunde in franceza.
As vrea sa va intreb ce pedeapsa risca sotul meu, avand in vedere ca este la prima abatere din viata lui, are studii superioare, ei presupun ca face parte din grup organizat, nu exista prejudiciu, nu stim cand va fi judecat dosarul, o persoana cautata nu este de gasit si cum s-ar putea executa pedeapsa in afara de inchisoare.
Multumesc
Dana
Cel mai recent răspuns:
DRAGOIGOR , utilizator
14:13, 10 Iulie 2018