avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatia juridica ordin prefect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatia juridica ordin prefect

Buna ziua. Un ordin prefect la care instanta a decis definitiv nulitatea partiala si emiterea unui nou ordin prefect, mai produce efecte juridice sau nu?Daca da, in ce sens?Multumesc pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 13:14, 26 Iulie 2016
Daca celelalte dispozitii se pot aplica, raman valabile. Ordinul nu a fost anulat in tot, ci doar in parte, in acest caz se aplica ce ramane din el, caci e valabil, dar s-ar putea sa fie , ordinul, gol de continut.
cititi si [ link extern ]
Multumesc de raspuns. Nu am inteles ce inseamna"gol de continut", imi puteti explica?
Daca ordinul prefect a ramas partial valabil de ce instanta a decis emiterea unui nou ordin?Este o aberatie sa sustii ca parte din ordin este valabila dar sa se impuna emiterea unui nou ordin , pentru ca cel vechi si-a pierdut valabilitatea, nu vi se pare?Adica instanta si-a dat cu stangul in dreptul sau ce? Eu nu inteleg cum se poate impaca si capra si varza, ma poate lamuri cineva cum e posibil asa ceva ?
Daca e o aberatie, de ce mai intrebati?!
Daca ii anulat in parte, restul isi produce efectul.
E o aberatie sa spui ca anulezi in parte, dar , de fapt, anulezi tot ordinul. Nu? Se va emite un ordin pe ce-i anulat. Cu respect.
Multumesc pentru raspuns,Am citit ca Mircea Anghene in cartea sa "Elemente de drept administrativ" face o distinctie esentiala intre actele administrative nule si cele anulabile in sensul ca ,citez "actul nul nu poate fi rectificat sau consolidat prin punerea in executare,caci acest act, neantrunind conditiile esentiale prevazute de lege, nu are o existenta juridica si nu poate produce in consecinta nici un fel de efecte juridice". Si este vorba de nulitate absoluta nu de anulare ceea ce presupunea cum ati scris emiterea unui nou ordin, dar au trecut 9 ani si nu este emis.Poate fi obligat prefectul sa il emita?

Alte discuții în legătură

Intervenirea prescriptiei la decizia definitiva a instantei pusa2mimi pusa2mimi In cat timp trebuie dusa la indeplinire o hotarare definitiva a tribunalului, inainte de a interveni prescriptia, in 3 sau in 10 ani? Multumesc pentru orice ... (vezi toată discuția)
Ordin prefect nou pusa2mimi pusa2mimi Buna seara. Am o nelamurire in legatura cu un ordin prefect . Instanta a decis nulitatea absoluta partiala si emiterea unui nou ordin prefect. Noul ordin ... (vezi toată discuția)
Aplicarea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua. Doresc sa stiu daca Prefectul poate sa nu tina cont de o hotarare a instantei, atunci cand instanta decide emiterea unui alt act in locul unuia ... (vezi toată discuția)